Muzika
187

Sarajevski death metalci Man Down na YouTubeu objavili debi album "Weaponized"

Klix.ba
Sarajevski groove death metal bend Man Down 1. novembra je objavio album prvijenac "Weaponized", a članovi benda su ovo izdanje u cjelosti odlučili podijeliti sa fanovima putem YouTubea.

Man Down je nastao kao projekat vokala i frontmana, Kene Brutale, 2011. godine, da bi godinu kasnije zaživio kao bend, kada se bendu pridružuju Semir Vesković na basu i Tarik Čaušević na gitari.

Sa dolaskom Darka Trogrlića na bubnju i Paška Zdilara na drugoj gitari, postava je kompletirana, te bend radi više zapaženih svirki po BiH. Sredinom ove godine Tarika Čauševića je zamijenio Dino Buljubašić i to je sadašnja postava benda.

Album sadrži devet pjesama "nemilosrdnog groove death metala", a uz njega će ljubitelji teškog zvuka moći čuti i tri pjesme sa prethodnog izdanja, EP-a pod imenom "Invasion".

Članovi benda ističu da im je najbitnije da njihova muzika dođe do publike, a da će kvalitet izdanja jedino i samo moći ocijeniti oni koji ga budu slušali. Dodali su i da je velika prednost i to što je svijet danas "globalno selo", te da se tako zahvaljujući tehnologiji mogu čuti izdanja iz svih krajeva svijeta. Nadaju se da će njihova muzika doprijeti do fanova kao što i oni danas mogu uživati u izdanjima manje poznatih bendova iz Mađarske, Bjelorusije, Indonezije, Japana...

Čitav album se može poslušati na YouTubeu.

Uz objavu prvog izdanja, bend je odlučio napraviti i jednu nesvakidašnju promociju, te su angažovali i nekoliko pripadnica ljepšeg spola - ljubiteljica metala koje su fotografisale u majicama benda. Bend namjerava svaki dan objavljivati po jednu fotografiju s "djevojkom dana", te tako publici "pored praznika za uši, podariti i praznik za oči".

"Ova muzika definitivno nije za svakoga, ali djevojke možda to i promijene (smijeh), pa ko zna, možda ljubav prema metalu čuči u nekome, a da on to i ne zna", kažu članovi benda.

Bend Man Down možete pratiti na njihovoj oficijelnoj Facebook stranici.