Od 9. do 12. jula
0

Sarajevo-x.com medijski partner Exit Festa

Sarajevo-x.com
Exit Fest, u saradnji sa portalom Sarajevo-x.com i ove godine vam donosi sve potrebne informacije o ovom najvećem muzičkom open-air događaju u ovom dijelu Evrope.

Festival Exit stekao je kultni status, a ovog ljeta će proslaviti svoj deseti rođendan. Sve je počelo 2000. godine kada je nekolicna mladih ljudi odlučila da svoju ekipu, grad i državu "pokrene sa mrtve tačke". Nulti Exit Noise Summer Fest 2000. trajao je 100 dana i noći uz muziku, zabavu, koncerte tada svih najvećih srbijanskih bendova, slikanje grafita, igranje pozorišnih predstava, performanse, tribine, projekcije filmova i druge slične aktivnosti. Ovako su odbrojavali dane tadašnjem političkom režimu, a EXIT je simbolično predstavljao "izlaz iz decenijskog bezumlja".

Od tada Exit slavi muziku, a ove godine i deseti rođendan i to od 9. do 12 jula na poznatoj Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, uz line-up kakav i priliči ovakvom jubileju.

Ove godine na glavnoj, najvećoj festivalskoj bini (main stageu), kapaciteta 35.000 ljudi, nastupit će The Prodigy, Madness, Arctic Monkeys, Moby, Lily Allen, Manic Street Preachers, Kraftwerk, Korn, Patti Smith i mnogi drugi.

Main stage je mjesto na kome su prethodnih godina nastupili: Beastie Boys, Groove Armada, Robert Plant, Snoop Dogg, The Prodigy, Iggi Pop, Massive Attack, Moloko, Cypress Hill, Underworld, Fatboy Slim, White Stripes, Garbage, Stereo Mc’s, Slayer, Roni Size...

Dance arena, druga po veličini festivalska bina, više puta proglašavana za najbolji dance prostor u čitavoj Evropi, kapaciteta 25.000 ljudi, ove godine će predstaviti eksluzivno izdanje u vidu zajedničkih "back to back" nastupa najvećih DJ zvijezda današnjice.

Među imenima koja su ranijih godina obilježila jednu od najvećih elektronskih bina na svijetu, ove godine nalaze se Carl Cox, Green Velvet, Sasha, John Digweed, Richie Hawtin, Dubfire, Etienne de Crecy Live, Steve Angello, Sebastian Ingrosso, Paul Woolford, Yousef, Steve Lawler, Lee Burridge, Sander Kleinenberg, Darren Emerson.

Raznovrstan sadržaj i nastupi izvođača različitih muzičkih pravaca i ove godine će se odvijati na 25 bina, a uskoro će se znati i imena onih koji će na Exitu braniti boje BiH i ostalih zemalja u regionu, o čemu će Sarajevo-x.com, kao jedan od medijskih partnera festivala izvještavati. Takođe, najsretniji posjetitelji portala moći će osvojiti ulaznice u nagradnoj igri koja će uskoro biti organizovana.

Ulaznice/Sarajevo

Pretprodajna cijena ulaznice: 118 KM (sva četiri dana) Redovna cijena ulaznice: 222 KM (sva četiri dana) Cijena kampa: 50 KM Cijena paketa: ulaznica + prevoz + kamp 148/168 KM (broj paketa ograničen)

Ulaznice se mogu kupiti u kafeu Meeting Point, Hamdije Kreševljakovića 13.

Više informacija na www.exitfest.org.