Muzika
0

Sarajevo: Večeras premijerno predstavljanje bh. pjesme za "Eurosong 2007"

FENA
Marija Šestić
Marija Šestić
U Narodnom pozorištu Sarajevo večeras će premijerno biti predstavljena pjesma "Rijeka bez imena" kojom će mlada Banjalučanka Marija Šestić predstavljati Bosnu i Hercegovinu na "Eurosongu 2007" koji će 12. maja biti održan u Finskoj.

Devetnaestogodišnja studentica Muzičke akademije u Banjoj Luci Marija Šestić Bosnu i Hercegovinu će na ovogodišnjem "Eurosongu 2007", koji će prvi put u njegovoj historiji biti održan u Helsinkiju, predstaviti numerom kompozitorskog dvojca Aleksandre Milutinović i Gorana Kovačića, koji potpisuju muziku i tekst pjesme.

Ovogodišnja bh. predstavnica, inače kći autora bh. himne Dušana Šestića, već je sudjelovala i osvojila nagrade na brojnim dječijim festivalima u BiH, Rumuniji, Srbiji, Crnoj Gori i Njemačkoj.

Prošlogodišnji predstavnik Bosne i Hercegovine Hari Varešanović, osvojivši treće mjesto s pjesmom "Lejla", Mariji je osigurao izravan ulazak u finale "Eurosonga 2007".

Ovogodišnje takmičenje "Eurosong 2007." obilježit će dosad najjača konkurencija izvođača iz 43 države. Prošlogodišnju pobjedu u Atini izvojevao je "monster-gotik" bend "Lordi" s pjesmom "Hard Rock Hallelujah".

Prijenos premijerne javne izvedbe pjesme uživo bit će emitiran na BHT1 u okviru televizijskog shou programa "BH Eurosong 2007" s početkom u 20 sati.