Muzika
0

Sarajevo Rock Festival: Najbolje grupe i vrhunska zabava u Undergoundu

Klix.ba
Sarajevo Rock Festival, četvrti po redu, održava se i ove godine za vrijeme Sarajevo Film Festivala. Sarajevo će od 14. do 22. augusta biti centar dešavanja sa najboljim filmskim projekcijama, ali i rock svirkama koje donosi SRF u rock&jazz klubu Underground.
S obzirom na to da je ovo četvrti po redu Sarajevo Rock Festival, postao je tradicionalan, pa se ljubitelji rock muzike već raduju dobrim svirkama tokom devet ljetnih noći.

Prethodna tri Festivala su bila itekako uspješna, a želja organizatora je da i ovaj ispuni sva očekivanja i apetite publike. Prvu noć festival, 14. augusta Underground će ugostiti bihaćki bend “The Babe Barbarella ESFF”. Ovaj bend, kojeg čine Zulfikar Zosko Handukić, Ervin Duratović, Dinko Abdić, Adnan Suljanović i Delijan Malkoč, nudi dobru zabavu, poziva na ples i obećava sjajan provod kombinirajući različite muzičke žanrove.

Drugu večer, 15. augusta publika će se zabavljati uz “Karne”, datum 16. 08. je rezervisan za Muzickazona.ba night.

“UndergroundERI” su bend koji je nastao u oktobru 2012. godine upravo u sarajevskom Underground clubu, po kojem su i dobili ime, a sa ciljem da osvježe sarajevsku klupsku scenu. Na domaćem terenu će nastupiti 17. augusta. “Chinchile” je autorski psihodelični funk-rock bend osnovan 2012. godine u Sarajevu. Bend čine četiri najbolja prijatelja: Vanja Solaković - vokal, Zlatan Hadžifejzović - gitara, Edin Baltić - bass i Ilian Nikolov - bubnjevi. Grupa izvlači kreativnu energiju iz zajedničkog dugogodišnjeg druženja, divljanja, glupiranja i maštanja. Bend pored muzike uključuje elemente likovne umjetnosti, performansa i kostimografije., a u sklopu Sarajevo Rock Festivala nastupaju 18. augusta.

Nakon njih stage će preuzeti drupa “Sinhro” koja je nastala u Tuzli krajem 2009, a čine je Jasmin Smajić, Jasmin Hadžiomeragić i Semir Sinanović. Njihov alternativni rock će SRF publika slušati 19. augusta.

Publika će 20. augusta imati priliku i da uživa u svirci grupe “Skroz”, jednog od najpopularnijih rock bendova u BiH i okruženju, a iza sebe imaju tri albuma i veliki broj održanih koncerata.

Posljednje dvije večeri (21. i 22.08.) Sarajevo Rock Festivala su rezervisane za grupe “Gonzo” i “Billy Andol.

Napominjemo da će ulaz na sve koncerte će biti besplatan. Za sve informacije i pitanja o Sarajevo Rock Festivalu posjetite Facebook Fan page.

Organizatori pozivaju i na svirke u mjesecu julu u renoviranom Underground Clubu, a reopening party ćemo održati 17. jula kada će nastupiti “J.O.K.S.” i “Gonzo”.

Za sve posjetioce obezbijeđen je free welcome drink do 23:00 sata. Od događaja u mjesecu julu i august također izdvajamo:

18.07. Unplugged Plug 24.07. Undergrounderi

25.07. Gonzo 31.07. MASH 01.08. Undergrounderi 04.08. Rosette i Brainswitch 07.08. Cato i Cime band