Muzika
147

Saradnja klubova Pussy Galore i 20/44: Beogradski DJ-evi odsad redovni gosti u Sarajevu

Klix.ba
Sarajevski klub Pussy Galore najavljuje saradnju sa poznatim beogradskim klubom 20/44 koja će biti realizirana razmjenom DJ-eva.

Koordinate Beograda na geografskoj karti su 20/44, a istoimeni klub je jedno od najboljih underground mjesta beogradske klupske scene i po izboru The Guardiana, uvršten na listu 25 najboljih klubova u Evropi koje vrijedi posjetiti.

Kao dva kluba vrlo sličnog programskog koncepta organizatori su se odlučili za projekat razmjene DJ-eva kako bi sarajevskoj publici predstavili stvaralaštvo beogradskih underground DJ-eva koji su ujedno i residenti kluba 20/44, a koji produciraju različite muzičke žanrove.

Ovo je također prilika da se sarajevski DJ-evi i producenti predstave i promovišu beogradskoj publici kroz cjelonoćne setove u jednom od najpopularnijih beogradskih klubova.

"U planu nam je i uspostavljanje mosta izmedju Pussy Galorea i broda 20/44 preko kojeg ćemo nastupe evropskih Dj-eva dogovarati zajednički kako bismo smanjili troškove, a samim tim ih učinili dostupnima u naša dva grada Beogradu i Sarajevu", navode iz kluba Pussy Galore.

Klub 20/44
Klub 20/44

U subotu, 30. maja, prvi nam u goste dolazi DJ Lule. Na beogradskoj klupskoj sceni postoji od 1999. godine, a aktivan je kao DJ, producent, live act, one man show, dvojac, radijski voditelj...

Trenutno radi kao brži dio autentičnog dvojca Kompleks koji postoji od 2007. godine, drugu polovinu čini Nebojša (Schwabe). Do sada su izdali četiri ploče i veliki broj digitalnih izdanja. Najponosniji su na ploču sa Theom Parrishom. Lule je nastupao u Beogradu, cijeloj Srbiji i u inozemstvu (Rusija, Hrvatska, Grčka, Turska, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina...), a velikom energijom pokreće masu koja nerijetko pleše do sedam ujutru.

"Ne propustite zabavu u renoviranom i proširenom prostoru kluba Pussy Galore", poručuju organizatori.