Muzika
5

Sanel Marić Mara na koncertu s gitarom, među publikom

Klix.ba
Mostarski muzičar i majstor konceptualnih projekata poput albuma "Vasduh" Sanel Marić Mara održat će akustični koncert u OKC-u Abrašević, ove subote, 1. decembra, s početkom u 21 sat.

Čovjek koji je pisanom blagu bosanskohercegovačke književne baštine udahnuo novi život, Sanel Marić Mara, kojega poznavatelji muzike i umjetnosti smatraju jedinstvenom pojavom na našim prostorima je htio da ovaj koncert bude poseban, da bude sam s gitarom i pjeva svoje pjesme. U dogovoru s organizatorima insistirao je da ne bude na bini, nego među publikom i prijateljima da mogu pjevati skupa.

"Neću hladnu atmosferu i uloge – da me stave na binu, pa da sam ja muzičar, a ostali publika. Sve što pjevam su ljudske pjesme, diraju dušu. Htio sam da budem s ljudima, da pjevamo zajedno. Oko mene će biti stolice, bit ću usred publike", rekao je Mara.

Pošto od spektakularnog ljetnog koncerta na World Music festivalu nije svirao u javnosti, očekuje se velik odziv publike i Marinih obožavatelja koji su najavili dolazak iz Sarajeva, Tuzle, Zenice, ali i Splita. Koncert se održava u sklopu obilježavanja svjetskog dana borbe protiv side u organizaciji Udruga Info centra i OKC Abrašević.