Muzika
5

Samoljubav Festival, dva nezaboravna dana plesa u Sarajevu

Klix.ba
Da li ste spremni za dva nezaboravna plesna dana na Samoljubav Festivalu koji počinje 14. oktobra u Kulturnom centru La Kultur u Sarajevu?

Festival će okupiti svjetska imena elektronske muzike i najbolju domaću DJ ekipu koja će se predstaviti sarajevskoj publici. Istinski ljubitelji elektronske muzike će na jedinstvenoj lokaciji u centru grada dobiti dozu savršenog zvuka koji će pratiti i poseban vizuelni doživljaj.

Ten Walls, kontroverzni litvanski DJ i producent live nastupom otvorit će Samoljubav Festival. Njegov hit iz 2014. godine "Walking with Elephants" donio mu je svjetsku slavu i poharao je sve muzičke liste, a na You Tube-u broji preko 30 miliona pregleda. U Sarajevu će nastupiti u okviru svoje ‘Equalized’ turneje koja je počela na proljeće, a uključuje nastupe od Evrope do Azije. Ten Walls je puno više od samog lica DJ-a i puštanja muzike. Njegova turneja se ne bazira samo na muzici; publiku očekuju i vizualne projekcije inspirisane Litvom i vizijom spajanja muzike i slike ovog umjetnika.

Društvo će mu praviti sjajni domaći DJ-evi A Skitzo, Amar Kay, DJ Borg i DJ Dizzy Dee. Sarajevo će u dva festivalska dana rasplesati i DJ Indy, DJ Joma Maja, Fedja Knajdl, Gogo BA, Iosh, Kontra crew, MID9, Pickpocket, Said5 i Splein… Na Samoljubav Festival stiže i osnivač Lunar Festivala G. Edd, Hibrid – Submarine vibes, te ekipa RNB Confusion.

Požurite po svoju kartu i širite #samoljubav sa nama, jer su festivalske karte skoro rasprodate. Cijena karte za oba festivalska dana je 35 KM i možete ih kupiti putem servisa kupikartu.ba. Za prvi dan koštaju 30, za drugi dan 15 KM. Za drugi dan Festivala karte će se moći kupiti samo na ulazu u klub.

Sponzor Samoljubav Festivala je Burn, a Festival je podržao Residence Inn Marriott.