Muzika
17

"Samo ljubav" u klubu Silver & Smoke: Nastup beogradskog DJ dvojca Ewox i Tamarinsky

Klix.ba
U petak 17. jula u sarajevskom klubu Silver & Smoke (ex. Podroom) nastupit će beogradski DJ dvojac Ewox i Tamarinsky, koji za sebe kažu da puštaju "samo ljubav" u obliku melodične i emotivne plesne muzike. U okviru programa pod nazivom "Die Tanznacht“ za mix pultom podrška će im biti lokalni dvojac "Sijah & Kolenda".

B2B DJ duo Ewox & Tamarinsky postoji dvije godine, tokom ovog perioda, uspjeli su da zauzmu posebno mesto na beogradskoj klupskoj sceni. U njihovim DJ setovima dominira energičan, pozitivan, plesan i inteligentan zvuk: fuzija techno, house, deep house, nu disco pravaca.

"Stvar je vrlo jednostavna, sarajevska publika može očekivati samo ljubav i mnogo melodične i šarolike elektronske muzike koja je naš poziv da svi plešemo i povežemo se u pozitivnoj i veseloj atmosferi”, kratko su najavili svoj nastup.

Nedavno su dijelili DJ pult sa Miss Kittin i Frivolous-om, dok je Ewox do sada radio intro/outro mnogim kultnim DJ-evima današnjice: Jeff Mills, Dave Clarke, Carl Craig, Damian Lazarus, Michael Mayer, Matthew Herbert, Sascha Funke, Adana Twins, Thiefschwarz, Jennifer Cardini, Coldcut, Marshall Jefferson, Matias Aguayo, Swayzak, Anthony Rother, Reinhard Voigt, Robert Babicz, Funk D Void, David Caretta, Mathias Schaffhauser, Terence Fixmer…

Sijah & Kolenda (a.k.a. Clemens & Monsieur Jacques) već godinama zajedno rade kao DJ duo, a poznati su po raznovrsnim i dugim setovima od deep house-a preko tech-house-a do minimalnijih i "technoidnijih" zvukova. Inače su rezidenti u klubu Silver & Smoke, a nastupali su širom regije, ali i u Austriji, Holandiji i USA. Naredni vikend ih očekuju nastupi u sloveniji – u Murskoj Suboti 24.07. i

Ljubljani 25.07., dok početkom augusta nastupaju na otoku Visu u Hrvatskoj. Ovaj događaj u klubu Silver & Smoke najavljen je za 23:00h.