Muzika
169

Sa Cvijetom Srebrenice na reveru: Članovi grupe No Limit snimili pjesmu "Plamen ljubavi"

Piše: E. M.
Sarajevska vokalna grupa No Limit osnovana je krajem 2014. godine, a ovih dana objavili su i svoju prvu autorsku pjesmu "Plamen ljubavi" za koju su snimili i videospot.

No Limit čine članovi koji su obrazovani muzičari, većinom studenti Muzičke akademije u Sarajevu, a do sada su svoj muzički izričaj bazirali na obradama pjesama iz poznatih mjuzikala, ali u planu su obrade pjesama i drugih žanrova, kao i autorske pjesme.

Negra Čičić, Ajsela Zoronjić, Andrea Krasnić, Nedim Bašić i Alen Hadžić Morris snimili su pjesmu koja govori o skorijoj mračnoj prošlosti u našoj državi, želji da se izađe iz bunila i okova prošlosti, nepravde, neimaštine, negativnosti i mržnje.

"Prva autorska pjesma 'Plamen ljubavi' govori o nastavku života u 'normalnom' društvu ne zaboravljajući prošlost. Ona je tu. Neizbrisiva, bolna i ne može se zaboraviti. Ali kroz ovaj emotivni umjetnički izražaj htjeli smo podstaći druge ljude da razmisle o nastavku života, donošenjem ispravnih odluka, uživanjem u sadašnjem trenutku, poštivanju jedni drugih, iscjeljenju, pomirenju, kako bismo svi zakoračili u svjetliju budućnost", poručili su iz No Limita.

Poseban akcent No Limit je stavio na višeglasje, ali i solo dionicama, koje ovu grupu čini jedinstvenom na našim prostorima. Članovi iza sebe imaju bogato iskustvo rada na mjuziklima, mnogim grupnim i solo projektima i nastupima, pjevanju back vokala za mnoge eminentne pjevače u BiH, te mnoge solo projekte.