Muzika
0

Rundek s Cargom stigao u BiH: Danas koncert u Travniku, sutra u Zenici

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Rundek Cargo Trio nakon nastupa u Ljubljani stigao je u BiH, čarolija "Mostova" danas će biti predstavljena u Travniku i sutra u Zenici.

Na današnjoj press konferenciji odžanoj u BNP Zenica prisutnima su se obratili umjetnici Rundek Cargo Tria, producentica i PR BNP Zenica Sandra Ikanović i Sabina Šabić. Svojim prvim nastupom ikada u Travniku ovaj fantastični trojac zajedno sa ART LAB nastavlja angažovanu strategiju prema bh. institucijama kulture i umjetnosti, te svoju turneju realizuju u suradnji sa Zavičajnim muzejom i Centrom za kulturu Travnik.

Koncert će zbog vremenskih prognoza biti održan u Centru za kulturu Travnik, a ulaznice će se moći kupiti prije koncerta na blagajni Centra. Članovi Cargo Trio benda istakli su značaj ove turneje i kako sam album nosi naziv Mostovi, aludira na povezivanje među ljudima, građenje novih i popravljanje starih mostova, a u BiH ima puno mostova koji su srušeni i treba ponovo da spoje ljude.

Koncertu Rundek Cargo Tria prehodit će izložba ručno radjenih gitara Edhema Kozara, te nastupi travničkih bendova "Mustra" i "Holographic Human Element". Darko, Isabel i Dušan će danas posjetiti i rodnu kuću Ive Andrića. Druženje sa Rundek Cargo Triom uz prodaju i potpisivanje CD uslijedit će nakon koncerta.

Nakon senzacionalnog nastupa Rundek Cargo Tria u BNP Zenica decembra prošle godine, ovaj put će "Mostovi" zeničkoj publici biti predstavljeni kroz sasvim drugačiju produkciju koncerta. S obzirom da se ovim nastupom otvara 66. koncertna sezona ovog pozorišta, publika će imati priliku osjetiti magiju ove najveće pozorišne bh. scene te će ovaj put, zajedno sa umjetnicima Rundek Cargo Tria, svi biti na sceni, bez izuzetka ijednog posjetitelja. Intimnost sa publikom u kojoj se "Mostovi" mogu najbolje čuti i iskreno graditi uskoro će se desiti upravo na sceni ovog pozorišta.

Rundek Cargo Trio posjetit će tokom svog boravka i Muzej Zenica. Prodaja i potpisivanje CD desit će se u foajeu pozorišta, odmah nakon koncerta koji počinje u sutra sa početkom od 20.30 sati.

Prodajna mjesta: Caffe Bonaparte / Jazz Club Zenica / Dar Prirode – M.Tita 17 / BISS Tours - Bulevar Kulina Bana 28 / Centrotrans – Mehmedalije Tarabara 4 / BNP Zenica ­ ili ih jednostavno kupiti online na: http://www.kupikartu.ba/karte/event/1928/rundek­cargo­trio­zenica

Koncertni prihodi nakon pokrivanja produkcijskih troškova namijenjeni su projektu Muzička soba u Domu Bjelave.