Muzika
0

Rundek Cargo Trio završio turneju po bh. gradovima: Zeničani uživali u starim i novim hitovima

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Darko Rundek i Cargo Trio u subotu navečer u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici održao je koncert kojim je zaključio svoju turneju albuma "Mostovi" koja je krenula 14. augusta iz Mostara.

Nakon kašnjenja od oko 30 minuta, članovi Rundek Cargo Trija na do sada neviđenoj postavci na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, dočekani su velikim aplauzom, nakon čega su počeli sa izvođenjem pjesama sa novog albuma. Kako su i najavili, publika nije ostala uskraćena ni za stare hitove kao što su "Ruke", "Uzalud pitaš", "Ay Carmela", "Sanjala si da si sretna" i brojne druge.

"Evo nas ponovo tu u ovom istom kazalištu gdje smo bili prije manje od godinu dana, samo smo se okrenuli na drugu stranu. Ovako na velikoj sceni svi izgledate kao glumci, a večeras ćemo većinom svirati naš novi album koji se zove 'Mostovi'", poručio je Rundek publici na početku koncerta koji je trajao skoro dva i pol sata.

Turneja Rundek Cargo trija počila je 14. augusta u Mostaru, a u sklopu ljetne turneje posjetila je i Sarajevo, Travnik i Zenicu kao posljednje odredište.

Nakon koncerta uslijedilo je druženje sa posjetiteljima koncerta u foajeu BNP-a gdje su mogli kupiti novi album te se fotografisati sa članovima Rundek Cargo Trija.