Muzika
109

Rundek Cargo Trio za Muzičku sobu i Dom Bjelave

Klix.ba
Kupovinom ulaznica za koncerte bosanskohercegovačke turneje Rundek Cargo Tria, na kojoj će biti promovisan novi album "Mostovi", učestvujete u podršci projektu Muzička soba za djecu bez roditeljskog staranja u Domu Bjelave.
Foto: Vedran Metelko
Foto: Vedran Metelko

Nakon prve autorske pjesme "Muzička soba" mladi iz projekta osvojili su srca publike i sa pjesmom "Ljubav" kojom su poželjeli poslati poruku mira i ljubavi za svu djecu svijeta.

Da se ta poruka još bolje čuje pomogli su Darko Rundek, Aida Čorbadžić i Jelena Milušić, kao i mnogi širom svijeta koji izvodili pjesmu "Ljubav".

Rundek Cargo Trio će u okviru ljetnog dijela bosanskohercegovačke turneje posjetiti četiri grada. Prvo će 14. augusta svirati u bašti OKC Abrašević, a potom 19. augusta na krovu Doma mladih u Sarajevu. Potom 25. septembra slijedi Travnik, a dan kasnije Zenica i tamošnje Bosansko narodno pozorište.

O ulaznicama za ove koncerte više informacija možete naći ovdje.

Projekat Muzička soba namijenjen je svim ranjivim kategorijama bh. društva, a svoju prvu adresu pronašli su u Domu za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave.

Muzička soba je zamišljena kao kreativni kutak u kojem će štićenici kroz muziku, sa pedagozima i muzičarima, provoditi slobodno vrijeme učeći historiju muzike, muzičke stilove, kompozitore, upoznavajući se sa muzičkim instrumentima, osnovama sviranja i muziciranja, komponovanja, pisanjem autorskih pjesama, upoznavanjem sa osnovama muzičke produkcije i slično.

Muzička soba štićenicima Doma služi, pored upoznavanja za svijetom muzike i umjetnosti, kao stimulans za njihovo ljudsko ohrabrivanje, motivaciju u njihovom općem napretku, podstrek u samopouzdanju, boljoj komunikaciji, slobodi i kreativnosti, te izazov u sticanju radne etike i navika.

Neformalno obrazovanje u Muzičkoj sobi odnosi se na program osmišljen prema afinitetima i sposobnostima štićenika a usmjeren je ka njihovom općem muzičkom napretku i psihofizičkom razvoju.