Muzika
1

VIDEO / Rundek Cargo Trio objavio spot za pjesmu "Sanjala si da si sretna"

Sarajevo-x.com
Ususret koncertima u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, Rundek Cargo Trio objavio je video spot za novi singl s albuma "Plavi avion", pjesmu "Sanjala si da si sretna". Koncerti su zamišljeni kao jedinstveno muzičko proputovanje kroz Rundekov cjelokupni opus a nastupe u Bosni i Hercegovini će imati 19. 04. u Bijeljini, 20. 04. u Sarajevu i 21. 04. u Mostaru.

Pjesma "Sanjala si da si sretna" možda ponajbolje predstavlja recentni album Rundek Cargo Trija "Plavi avion", jednoglasno ocijenjen kao jedan od Rundekovih autorskih vrhunaca.

Ona je istovremeno duboko prisna i muzički bogata, sa mnoštvom suptilnih referenci na, među ostalima, The Beatles i King Crimson. U toj je pjesmi do punog izražaja došlo aranžersko majstorstvo Duce Vranića, diskretni producentski touch Edija Cukerića i jedan je od solističkih vrhunaca jedinstvene Isabel na električnoj violini.

Kao što je poznato, omot "Plavog aviona" oslikala je zadarsko-zagrebačka slikarica Ana Kolega čiji je autorski ciklus bio predstavljen prošle godine na izložbi u galeriji Boris Smoje u Sarajevu, dok se cijeli ciklus pokazao kao zanimljiva osnova za mali animirani film inspiriran pjesmom "Sanjala si da si sretna" koji je ujedno postao video - spot.

"Ana Kolega prihvatila je da bude autor filma. Nakon toga je bilo bitno pronaći pravog animatora, jer Ana nije imala konkretnog iskustva u tom mediju. Srećom, nedugo prije toga, radeći muziku za film 'Ornament duše' Irene Jukić-Pranjić upoznao sam mladog i izuzetno kompetentnog zagrebačkog animatora Zorana Mudronju, koji se pokazao kao tačan izbor. Od prve verzije knjige snimanja prošlo je godinu dana. Rađanje animiranog filma je dugotrajan proces. Nadamo se da ćete uživati u njegovom rezultatu, a uskoro se i vidimo", izjavio je Rundek.