Muzika
18

Rundek Cargo Trio i Mostovi na Ajfelovom mostu u Sarajevu

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
For The Hunters i Art Lab danas su na Ajfelovom mostu u Sarajevu organizovali "sasvim neobičnu press konferenciju" uz mini koncert i druženje sa članovima benda Rundek Cargo Trio, koji su ovom prilikom promovisali veliku koncertnu turneju u četiri bh. grada - Mostar, Sarajevo, Travnik i Zenica.

"Muzika oslobađa i omogućuje kontakt i usklađivanje s drugima, bliskost i zajedništvo bez natjecanja i nametanja autoriteta", kaže Darko Rundek i time objašnjava odluku da koncertna promocija u Bosni i Hercegovini novog albuma 'Mostovi' Rundek Cargo Trija bude posvećena projektu "Muzička soba" Doma za nezbrinutu djecu na Bjelavama.

Osim što će sav prihod od prodaje ulaznica nakon pokrivanja produkcijskih troškova biti usmjeren za pomoć mladim kreativcima, sve promotivne aktivnosti turneje usmjerene su ka podršci kulturnim institucijama u Bosni i Hercegovini.

Članovi Rundek Cargo Trija su tokom kratkog boravka u Sarajevu već posjetili Historijski muzej BiH, a Darko Rundek se već upisao u listu dežura u Zemaljskom muzeju u Sarajevu.

On je u intervjuu koji je ranije dao za portal Klix.ba najavio kako će koncerti koje će sa svojim bendom održati u bh. gradovima, zbog svojih specifičnih lokacija, biti intimne i prijateljske prirode.

Ljetnji dio turneje počinje u Mostaru (14. augusta), nastavlja se u Sarajevu (19. augusta), a za septembar su planirani, ponovno u suradnji sa kulturnim institucijama, koncert u Travniku (25. septembra) - tvrđava Stari grad i Zenici (26. septembra) - Bosansko narodno pozorište.

Ulaznice možete kupiti i o prodajnim mjestima se informisati na Kupikartu.ba.

Predstavnici medija danas su imali priliku razgovarati sa članovima benda, kao i premijerno čuti izvedbe pjesama sa novog albuma "Mostovi".