Dolaze veliki metal bendovi
0

Rotting Christ i Kataklysm u maju sviraju u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Svi ljubitelji metala u Sarajevu u maju će imati priliku pogledati dva velika banda, Rotting Christ i Kataklysm, koji će nastupiti u Cinemasu i Amfiteatru Doma mladih.

BHXHC Booking će 6. maja organizovati koncert grčkih pionira black metala, benda Rotting Christ, koji je osnovan 1987. godine u Atini.

Bend je poznat po izrazitim antihrišćanskim stavovima, zbog kojih su često dolazili u sukob sa crkvenim organizijama u gradovima gdje su svirali.

Kao predgrupe Rotting Christu nastupat će bendovi Omnium Gatherum iz Finske, Daylight Misery iz Grčke i Dead Shape Figure iz Finske.

U Sarajevu će 21. maja gostovati i kanadski death metal bend Kataklysm u Amfiteatru Doma mladih, u organizaciji SMF Promotions Teama.

Kataklysm još na svojim počecima 1991. godine postaje poznat kao jedan od najekstremnijih i najhaotičnijih metal bendova.

Na prvih par izdanja, Kataklysm pokazuje neskompromisnu brzinu, tehniku i brutalnost, najbolje opisanu kao 'northern hyperblast' kako su je okarakterisali i sami članovi benda.

Bend nakon toga, u svojoj drugoj fazi, smiruje tempo i inkorporira melodične dijelove u svoju muziku po kojima bend postaje prepoznatljiv kasnije, pri tome ne gubeći na agresivnosti.