Muzika
0

Rock festival "Rastok 2005" 29.-30. jula

Sarajevo-X
Jedinstvena organizacija mladih (JOM) iz Jelaha počela je sa pripremama oko organizovanja trećeg po redu Rock festivala "Rastok 2005".

Ove godine Rock Festival će se održati pod motom ''Put prema toleranciji'' što će predstavljati doprinos aktivne omladine Jelaha u stvaranju pozitivnog okruženja u BiH društvu u kojem će svaki pojedinac dobiti priliku da iskaže svoje mišljenje ali isto tako da poštuje mišljenje i kvalitet drugih i različitih. Osnovni cilj festivala, uz sve ostalo, je afirmisanje mladih bendova u razvoju (kao i prošle godine) i promovisanje tolerancije, multikulturalnosti i volonterizma.

Ove godine biti će i Motorijada u saradnji sa moto klubom NJINJA Jelah na kojoj se očekuje više od 500 bajkera iz cijele Evrope. Uz pomoć brojnih sponzora (lokalnih privatnika, na prvom mjestu, i međunarodnih donatorskih organizacija kao i lokalnih vlasti) planira se da će festival postići jaku finansijsku stabilnost što će omogućiti da pored mladih bendova iz EX Jugoslavije jednoj od dvije noći, koliko će trajati festival, nastupe i dva alternativna benda. Festival se dosadašnjoj praksi pokazao uspješnim, što pokazuju podaci da je nastupilo 25 mladih bendova iz cijele EX Jugoslavije, a neki od njih su izdali i svoje prve albume.

U saradnji sa drugim omladinskim organizacijama planira se da će veliki broj omladinskih volontera naše organizacije, kao i volontera iz zemalja bivše Jugoslavije koji će sudjelovati u realizaciji Rock Festivala "RASTOK" JELAH 2005. kako bi svojim doprinosom doprinijeli stvaranju pozitivnog okruženja življenja za sve građane. Pored muzičkog sadržaja festival će sačinjavati i ostali propratni sadržaji urbane kulture mladih ljudi (promocija rad i djelovanja drugih omladinskih organizacija iz BiH). Ovo je još samo jedan u nizu projekata kojim se aktivna omladina Jelaha dokazuje da kroz svoju kreativnost i angažovanje može postići da sama stvara pozitivno ozračje u ovom za omladinu doista teškom vremenu.

Sve ostale informacije mogu se naći na web stranice www.jom.ba preko koje će bendovi moći slati svoje aplikacije za učešće na ovom festivalu i na kojoj će čitaoci i svi zainteresovani moći saznati više informacija o samom festivalu.