Muzika
0

Rock festival "Rastock" Jelah 2004

Sarajevo-X
Jedinstvena organizacija mladih Jom/Jelah je počela sa pripremama oko organizovanja i relizacije 2. rock festivala ''RASTOK" pod motom "Stazama prema toleranciji".

Cilj samog festivala je afirmisanje mladih bendova/grupa u njihovom muzičkom razvoju, a ujedno i povezivanju mladih iz različitih krajeva, odnosno država bivše Jugoslavije.

S obzirom da je organizacija festivala ove godine međunarodnog karaktera, osim navedenog cilja putem ovog projekta organizatori žele promovisati toleranciju, suživot i multikulturalnost svih nacija na području BiH i šire.

Ove godine na festivalu učestvuju mladi bendovi iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore i naravno Bosne i Hercegovine. Pošto je projekat složen, organizatori se nadaju da će uz podršku poslovnih subjekata, određenih međunarodnih organizacija, MZ Jelah i pomoć Općine Tešanj, ostvariti cilj i uticati na unapređenje kulturno – sociološkog životnog ambijenta u zajednici. Kroz sam ovaj projekat aktiviraće se veliki broj mladih osoba, što govori i činjenica da je na prošlom festivalu uzelo učešće oko 60 mladih osoba koje su radile na direktnoj organizaciji festivala, nastupilo je 15 mladih bendova sa prostora cijele BiH a ukupan broj zajedno sa posjetiocima kretao se između 2000 i 2500 osoba, što će predstavljati pozitivan primjer u stvaranju pozitivnog okruženja u kojem mladi žive.

Ovom prilikom organizacioni odbor obaviještava sve bendove u razvoju sa prostora bivše Jugoslavije da sve informacije u vezi apliciranja za učešće na RASTOKU i sve dodatne informacije mogu pronaći na službenoj web stranici: www.jom.ba ili na tel: 061/647789 (Emir Mešinović).

Krajnji rok za prijavu bendova je 01.07.2004. godine, a Komisija za odabir bendova će zasijedati do 10.07.2004. god. i napraviti selekciju bendova koji će nastupati a do 15.07.2004. god. svi aplikanti će biti obaviješteni o rezultatima selekcije i dodatnim uputstvima u vezi festivala