Muzika
0

Robbie Williams svjetsku turneju počeo u Južnoafričkoj Republici

FENA
Pop zvijezda Robbie Williams započeo je svjetsku turneju koncertom u Durbanu, u Južnoafričkoj Republici. Prvi koncert je održan na ABSA stadionu, pred više od 52.000 fanova.

Nakon južnoafričkog dijela turneje, Robbie odlazi u Evropu, gdje će u četrnaest zemalja održati 44 koncerta za više od 2,6 miliona fanova. Kulminacija se očekuje na engleskim koncertima, a zbog nevjerovatne potražnje za ulaznicama, posljednji koncert originalno planiran za Wembley vjerojatno će biti premješten u neki veći prostor. U rekordna dva sata prodato je 360.000 ulaznica za engleske koncerte.

"The Ordinary Boys" i "The Basement Jaxx" potvrđeni su kao support za sve evropske koncerte, koji počinju 9. juna u Dublinu.

Posljednji Robbijev album "Intensive Care" zauzeo je prvo mjesto na top-listama u 18 zemalja, a u svijetu je do sada prodat u tiražu od 5,7 miliona primjeraka.

Prošle godine Robbie je s još jednim pothvatom ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, prodavši u jednom danu 1,6 miliona ulaznica za svoje koncerte.