Muzika
98

Robbie Williams oduševio 40.000 fanova na zagrebačkom Maksimiru

Klix.ba
Robbie Williams (Foto: Arhiv/AFP)
Robbie Williams (Foto: Arhiv/AFP)
Nakon bondovskog silaska sa vrha pozornice uz pomoć sajle, britanski pjevač Robbie Williams zatražio je sinoć od 40 hiljada ljudi na stadionu Maksimir u Zagrebu dozvolu da ih zabavi.

Nakon odobravanja Williams je od uvodne numere "Let me entertain you" do zaključne "Angels" priredio nezaboravan spektakl te vjerovatno najbolji pop koncert održan u Zagrebu i šire, piše Jutarnji list.

Robbie je i ovaj put šalama na vlastiti račun i uz obilje autoironije i engleskog humora pokazao da nije samodopadna pop zvijezda već "jedan od nas", koji je uz to vrhunski zabavljač i kralj popa. Publika u Zagrebu je zajedno s njim pjevala njegove hitove od prvog do posljednjeg stiha. Britanska zvijezda je još jednom pokazala da je njegov koncert, a ujedno i stand up komedija i kabare, nešto najbolje što se iz svijeta pop zabave može "kupiti" novcem.

Robbie je svojim šalama razbijao ustaljenu dramaturgiju koncerta, a pred sam kraj priredio je iznenađenje kada je iz publike izvukao jednu majku sa kćerkom i tetošio ih na pozornici kao da su mu vlastiti rod.

Posjetitelji su na kraju bili više nego zadovoljni, a mnogi od njih su bili iznenađeni energijom i angažmanom britanske zvijezde na sceni.