Koncert "Živimo zbog ljubavi"
0

Rizzo Ruža obilježava 15 godina karijere

FENA
Rizzo Ruža
Rizzo Ruža
Povodom 15 godina uspješne karijere, Rizzo Ruža će 7. jula u 21 sat ispred BBI Centra održati veliki koncert pod nazivom "Živimo zbog ljubavi“.

Uz pratnju benda "Pakt 5“, te plesnu skupinu "Mo Stars“, gosti rođendanskog koncerta će biti Mladen Vojičić-Tifa, Vlado Podany i Hamza Ražnatović.

Kompletan muzičko-scenski ugođaj bit će upotpunjen razglasom i rasvjetom za koju je zadužena agencija New Event, a cijeli događaj će snimati TVSA, dok će snimak biti naknadno emitiran na FTV.

Izvršni producent koncerta je Nešo Kovač.

"Poslije 15 godina i šest albuma, nebrojeno mnogo nastupa, osjetio sam potrebu svom gradu i najvjernijoj publici podariti koncert za pamćenje pod mojim životnim motom - živimo zbog ljubavi“, ističe povodom koncerta karijere Rizzo Ruža i obećava dva sata vrhunskog muzičko-scenskog ugođaja.

"Posebno me raduje što će sa mnom na sceni biti ljudi koji su obilježili moje početke, ali i cijelu sarajevsku i bh. muzičku scenu i neizmjerno sam im zahvalan na tome“, poručio je Rizzo Ruža.

Počeci karijere Rizze Ruže vežu se za sezonu '93/'94. kada se sa grupom "Rajska ruža" pojavio na muzičkoj sceni s pjesmom "Spomenari". Nakon kratkog vremena grupa mijenja ime u "Sarajevska ruža" i pod tim imenom izdaje prvi album "Živimo zbog ljubavi" 1996. godine.

Poslije drugog albuma Rizzo nastavlja solo karijeru u okviru koje izdaje četiri albuma.