Reakcije na kontroverzni spot
0

VIDEO / Rihanna: Pustite me da radim svoj posao, nisam ja roditelj

Sarajevo-x.com
Nakon što su brojne roditeljske grupe napale novi spot R&B pjevačice Rihanne za pjesmu "Man Down", višestruko nagrađivana muzičarka stala je u odbranu svojih, kako kaže, umjetničkih uradaka.

Spot, u kojem je prikazana kako ubija svog silovatelja, potakao je američko Roditeljsko televizijsko vijeće da reaguje i zatraži da se na tamošnjim televizijskim kanalima prikazuje manje seksa i nasilja. Video je nazvan uznemirujućim, a kanalu BET upućena je molba da prestane s njegovim emitovanjem.

"'Man Down' je pjesma o djevojci koja je izvršila ubistvo i zbog toga se kaje. Potpuno je pokajnička", objasnila je svoje viđenje Rihanna i poručila da je to njeno "umjetničko djelo s porukom".

"Trebate se vratiti i vidjeti zašto se sve to desilo jer je očigledno da ona nije hladnokrvni ubica. Odlučili smo se pozabaviti veoma ozbiljnom stvari o kojoj se ljudi boje govoriti", dodala je Rihanna.

Bijesnim roditeljima je poručila da je ona "rock zvijezda bez djece".

"Zašto svi žele od mene da budem kao roditelj? Ja sam samo djevojka i mogu biti vaš glas. Muzička industrija i nije baš roditeljski naklonjena. Mi imamo slobodu da stvaramo umjetnost i zato nas pustite da to i radimo. Vaš je posao da osigurate da vaša djeca ne postanu poput nas", napisala je na Twitteru.

Iz TV mreže BET su poručili da video udovoljavala propisima i da će ga nastaviti prikazivati. MTV još uvijek nije prikazao spot, a njihov glasnogovornik je poručio da je u toku procjenjivanje njegovog sadržaja.

Dvadesettrogodišnja pjevačica porijeklom s Barbadosa u svojoj karijeri ima mnogo hitova i nagrada Grammy. Kao tinejdžerka se doselila u Sjedinjene Američke Države, a u februaru 2009. pretrpjela je fizički napad svog tadašnjeg dečka Chrisa Browna.

"U prošlosti su me napadali pa ja ipak ne provodim vrijeme ubijajući ljude okolo", napisala je u jednoj od poruka na svom Twitter profilu.