Muzika
0

Retrospektiva sarajevske elektronske scene

Klix.ba
Po prvi put u BiH, desit će se event elektronske muzike retrospektivnog tipa u razdoblju od 31.05. – 05.06.2003.g.

Posjetioci će u ovom razdoblju imati priliku da proputuju kroz historiju elektronske scene u Sarajevu i da se podsjete na sve lijepe trenutke, počevši sa prvom godinom nakon završetka rata, pa sve do danas. 6-dnevni Retro je zamišljen kao period kritičkog osvrta na sve dosadašnje bitnije događaje koji se tiču elektronske scene, te donošenja zaključaka o kretanjima u sceni i njenoj budućnosti.

Prvi, a ujedno i glavni dan Retro-a desit će se u subotu 31.05.2003.g. u X Cafe-u, sa početkom u 21.00. Posjetioci će biti «provozani» kroz istoriju elektronske scene u SA kroz plakate, flyere, video projekcije, najsavremeniju opremu za DJ-eve i dr. iznenađenja, te line up sarajevske 1. klase, koncipiran tako da se posjetioci na najbolji mogući način «provuku» kroz razne stilove elektronske muzike.

Drive Up / 1st Day:

  • Warm Up (21.00 – 22.00)
  • Bizz Fary (22.00 – 00.00)
  • Sub 001 (00.00 – 01.30)
  • Adi Garibaldi (01.30 – 03.00)
  • Ken Takka (03.00 – 04.30)
  • Kontra DJ`s (04.30 – Open End)

Retro izložba traje do četvrtka 05.06.2003., a u sklopu koje će opet gostovati razni dj-evi. Ovo su dani kada cete se ponovno u miru moci provozati sami kroz sarajevsku elektronsku scenu. Treba spomenuti i dvosatni elektronski show «Magaze» drugog i posljednjeg dana, koji ujedno predstavljaju i idealnu priliku za DJ-eve i producente da se upoznaju sa trenutno najsavremenijom muzičkom opremom u svijetu.

Ulaznice za RETRO se mogu kupiti samo prvog dana (tokom Retro – Opening party-a) na ulazu u X Cafe. Cijena 7 KM. Ulaznica vrijedi i za ostale dane RETRO-a.

Organizatori Retro-a pomno rade na organizaciji već 3 mjeseca, a dobili su i podršku većine dj-asocijacija, organizacija i drugih aktera scene, pa je dobra zabava zagarantovana. Spektakl za oči i uši.

MOTO RETROSPEKTIVE: BACK 2 FAMILY :-)

Za više informacija, te popuste i nagrade za Sarajevo-x posjetioce, pišite na: [email protected]

Nagradna igra

Za učestvovanje u nagradnoj igri dovoljno je jednostavno uraditi slijedeće: Rangirajte tri stvari u organizaciji jednog elektronskog party-a, koje su po vama najbitnije za sveukupni dojam o događaju i to pošaljite na e-mail: [email protected]!

Svi koji daju konstruktivne odgovore ili ideje potencijalni su dobitnici ulaznica. Uslov je da posjedujete ličnu kartu, te da u e-mailu navedete vaše ime i prezime. Nagradni fond je 20 ulaznica, a imena nagrađenih će biti objavljena na Sarajevo-X portalu 25.05.2003.