Bosanka među 100 najboljih
0

Renata Kurtalić nastavlja takmičenje Avon Voices

Sarajevo-x.com
Renata Kurtalić
Renata Kurtalić
Predstavnica Bosne i Hercegovine Renata Kurtalić nastavlja tamičenje u drugom krugu Avon Voices - prve ikada online potrage za pjevačkim talentima koju je organizovala ova kompanija.

Avon Products, Inc. proglasio je 100 takmičarki iz 41 zemlje koje nastavljaju takmičenje u drugom krugu Avon Voices. Od 178 takmičarki iz prvog kruga iz cijelog svijeta, kombinacijom glasanja žirija i javnosti izabrano je 100 takmičarki za drugi krug. Posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da je predstavnica Bosne i Hercegovine Renata Kurtalićm, jedina s područja bivše Jugoslavije, prošla u naredni krug takmičenja.

Od danas do 20. juna, javnost će biti u prilici da vidi nove nastupe takmičarki i glasati za svoje favoritkinje na www.AvonVoices.com. U prvom krugu takmičenja bilo je više od 1,7 miliona glasova.

"Bilo je stvarno uzbudljivo dobiti tako jaku podršku od glasača i nadamo se da ćemo nastaviti animirati ljude iz cijelog svijeta da glasaju u narednim krugovima i pomognemo ostvariti snove dviju žena", rekao je Joe Billone, potpredsjednik globalnih komunikacija za Avon Products, Inc.

"Zahvaljujemo se svim takmičarkama iz prvog kruga zbog toga što su podijelile svoj nevjerovatan pjevački talenat i inspirirajuće priče. Čestitamo onima koje su prošle u naredni krug, one uistinu predstavljaju otjelotvorenje nade, optimizma i osnaživanja koje definiše Avon Voices", dodao je.

Najesen će se 10 globalnih finalistica pridružiti slavnim članicama Avon Voices žirija i snimiti himnu koju je napisala popularna Diane Warren, a koja će premijerno biti izvedena na godišnjoj gala večeri u New Yorku. Na gali će biti proglašene dvije Avon Voices pobjednice – od kojih je jedna Avon Članica Kluba – i dobit će priliku da snime profesionalno produciran album.

Finalistice će biti izabrane kombinacijom online javnog glasanja i glasanja žirija u čijem sastavu su: Fergie; Diane Warren; Natasha Bedingfield; Lea Salonga, filipinska pjevačica i glumica; Valeriya, ruska pjevačka senzacija; Delta Goodrem, australska umjetnica desetljeća; Sheila E; Ivete Sangalo, najveća brazilska pop-zvijezda; i Maia, pjevačka zvijezda iz Kolumbije.

Važno je napomenuti i da je otpočelo takmičenje u komponovanju pjesama za žene i muškarce. Kompanija traži sljedećeg kompozitora koji će napisati originalnu pjesmu do četiri minute koja inspiriše nadu i optimizam. Prijave se podnose do 1. jula 2011. na www.AvonVoices.com. Budući da su prijave počele 20. maja, već je 500 pjesama kompozitora iz 38 zemalja.