Muzika
0

Remix prve autorske pjesme "Muzička soba"

FENA
Projekt "Muzička Soba" objavljuje remix svoje prve autorske pjesme "Muzička soba", koji je napravio frontmen grupe "Sikter" Enes Zlatar Bure, te najavljuje planove za skoriju budućnost - snimanje nove pjesme i spota sa gostima kao i snimanje albuma.

Projekt "Muzička Soba - Dom Bjelave" je priča o muzici i mladima, muzika o mladima i društvu.

Prva autorska pjesma "Muzička soba" nastala tokom snimanja dokumentarnog serijala "Heroji svakodnevnice" televizijske stanice Al Jazeera Balkan dobila je svoj prvi remix čiji je autor Enes Zlatar koji je i autor istoimenog dokumentarnog filma.

"U svom stilu Enes Zlatar Bure napravio je melodičnu i neobičnu verziju pjesme koja lako ulazi u uho i koju rado pjevušite, bez obzira da li ste dijete ili odrasla osoba", navodi kolektiv "Muzičke sobe".

Osim prvog remiksa, u pripremi je još nekoliko remiksa i obrada pjesme "Muzička soba", koji će se naći na prvom albumu "Muzičke sobe". Izdavanje albuma "Muzička soba", muzika za djecu i odrasle, planirano je za kraj ove godine.

Prvi CD "Muzičke sobe" sadržat će najmanje sedam remiksa i obrada, a uz Enesa Zlatara sudjelovanje na tom projektu potvrdili su Atilla i Zara Aksoj, Dado Džihan, Nicolas Cante, Nedim Ćišić (Vuneny), Edo Majka…

U "Muzičkoj sobi" Doma Bjelave rade vrijedno i malo jačim tempom, s obzirom da su djeca na raspustu i imaju više vremena za slobodne aktivnosti.

"Počeli smo raditi na novoj pjesmi tj. obradi pjesme ‘The Cup Song – You’re gonna miss me when I’m gone’, za koju smo, zajedno sa djecom, napisali tekst i prilagodili ga temi i poruci koju stihovima želimo prenijeti, a to je da nada u ljubav sve pobjeđuje. Atmosfera je sjajna i djeca otvoreno iskazuju simpatije i interes za novu pjesmu. Redovno i marljivo radimo na usavršavanju svih segmenata pjesme - pjevanje, rad sa čašama koje vrše ulogu udaraljki i instrumentalni dio koji uključuje gitaru i bas. Sredinom februara ove godine planiramo snimiti audio i video za našu novu pjesmu. Kao i ranije, imat ćemo goste koji će, zajedno sa djecom 'Muzičke sobe' sudjelovati u pravljenju pjesme. Uskoro ćemo objaviti imena sudionika na našoj novoj pjesmi", ističe kolektiv "Muzičke sobe.

Projekt "Muzička soba" namijenjen je štićenicima Doma Bjelave. Zamišljen je kao kreativni kutak u kome će štićenici kroz muziku, sa pedagozima i muzičarima, provoditi slobodno vrijeme učeći historiju muzike, muzičke stilove, kompozitore, upoznavajući se sa muzičkim instrumentima, osnovama sviranja i muziciranja, komponovanja, pisanjem autorskih pjesama, te upoznavanjem sa osnovama muzičke produkcije.