Muzika
0

Remaster reizdanja prva tri albuma Leonarda Cohena

FENA
Diskografska kuća "Legacy Records (Columbia / SonyBMG / Menart)" najavljuje za 24.aprila objavljivanje prva tri reizdanja u seriji remastera opusa Leonarda Cohena, legendarnog kanadskog kantautora, pjesnika i književnika.

Uz potpuno nove knjižice koje će uključivati sve stihove, kao i novi likovni materijal iz perioda nastanka pojedinih albuma, što postojeća izdanja nisu imala, svaki album donijet će i posebne bonus pjesme iz arhiva.

Tako će prvi album – koji je u ljeto 1967. započeo producirati legendarni John Hammond (A&R Columbije koji je na label doveo Billie Holliday i Boba Dylana, a nakon toga Cohena i Brucea Springsteena) – sadržavati dvije pjesme iz ljetnih druženja sa Hammondom. Prva od njih, "Store Room", izvođena je na Cohenovoj turneji 1976. godine u Evropi, ali nije nikada diskografski objavljena, dok je druga, "Blesses Is the Memory", potpuno nepoznata.

Drugi album, "Songs From a Room" iz 1968., koji je u Nashvilleu producirao slavni Bob Johnston (radio je s Dylanom i Johnnyjem Cashom) sadržavat će dvije pjesme sa samog albuma, u demo verzijama, koje je Cohen snimio u Hollywoodu, prije odlaska u Nashivlle sa slavnim muzičarom Davidom Crosbyjem. "Like a Bird" je klasična Cohenova pjesma, "Bird on the Wire" biti će predstavljena u novom aranžmanu, a "Nothing to One" je zapravo raniji aranžman pjesme "You Know Who I Am". Na obadvije Crosby pjeva i prateće vokale.

Treći album iz Cohenove rane, klasične akustične trilogije je "Songs of Love and Hate", snimljen također u Nashvilleu, sa Johnstgonom, a kao bonus donosi pjesmu "Dress Rehearsal Rag", a koju je Cohen uporno odbijao javno izvoditi.

Pjesma će biti objavljena u "full-band orkestraciji". Poznata je činjenica da su Cohenove pjesme u velikoj većini slučajeva majstorska autorska ostvarenja, često tekstualno vrlo kompleksna, puna metaforičkih elemenata i analizâ o religiji, seksualnosti, filozofiji, sociologiji i o složenosti ljubavnih odnosa. Biti će tako i ovaj put.