Muzika
0

Red Bull RapLika: Veliki povratak takmičenja u freestyle repanju

Klix.ba
Uskoro počinje takmičenje koje će sigurno obradovati sve fanove hip hopa u BiH: Red Bull RapLika je takmičenje u freestyle repanju, u kojem se MC-ijevi u borbama "jedan na jedan" nadmeću u improvizaciji i sklapanju rima na licu mjesta.

Ljubitelji rapa u BiH i regiji sigurno se dobro sjećaju takmičenja Red Bull MC Battle, koje je doživjelo tri izdanja - 2010, 2011 i 2012. godine, izazvavši jako veliko interesovanje na hip hop sceni. Nakon nekoliko godina pauze, stiže nasljednik ovog takmičenja: Red Bull RapLika.

Red Bull RapLika se nastavlja na Red Bull MC Battle, ali, pored novog imena, donosi još nekoliko jako interesantnih novina u sadržaju i formatu takmičenja. Ono što je ostalo isto jeste suština: riječ je o borbama "jedan na jedan" u freestyle repanju, nadmetanju u sklapanju rima "iz glave". U ovim dvobojima pobjeđuje onaj ko inteligentnije i duhovitije odgovori svom protivniku, onaj ko na licu mjesta smisli originalniju "rap repliku" na suparnikove riječi.

Pravo učešća imaju MC-ijevi iz BiH, a prijaviti se mogu od 12. aprila do 11. maja na web stranici www.redbullraplika.com.

Žiri će na osnovu video snimaka sa improvizacijama odabrati 32 MC-ija koji će nastupiti na Državnom finalu 4. juna i u dvobojima jedan-na-jedan odlučiti ko je najbolji freestyler u BiH.

No, ni prije finalnog turnira neće nedostajati uzbuđenja i hip hoperskih "verbalnih okršaja". Naime, jedna od najznačajnijih novina koje Red Bull RapLika donosi jesu online borbe MC-ijeva. Web stranica takmičenja služiće kao platforma na kojoj će kandidati brusiti svoju vještinu smišljanja rima u online duelima. MC-ijevi se mogu boriti nasamo "u četiri oka", ali i u javnim online borbama koje posjetitelji web stranice mogu pratiti i glasati za svoje favorite.

Sve su prilike da predstoji nekoliko mjeseci jako zanimljivih dešavanja i uzbuđenja na bh. hip hop sceni.

Sve informacije i prijave na www.redbullraplika.com.