Muzika
0

Red Bull RapLika: Frenkie i Jala pozivaju bh. repere da pokažu šta znaju

Klix.ba
Članovi žirija, poznati reperi Frenkie i Jala, pozivaju mlade bh. MC-ijeve da se prijave za takmičenje u freestyle repanju Red Bull RapLiku i pokažu svoje umijeće u smišljanju improvizovanih rima.

Prijave za Red Bull RapLiku, takmičenje u kojem se reperi nadmeću u sklapanju rima na licu mjesta, otvorene su do 11. maja, a takmičari se prijaviti mogu na web stranici www.redbullraplika.com. Sve što je potrebno jeste registrovati profil i web kamerom snimiti jednominutni video sa svojom rap improvizacijom.

Žiri će između prijavljenih odabrati najboljih 32 za učešće u Državnom finalu 4. juna, gdje će kroz borbe 1-na-1 odlučiti ko će od njih ponijeti titulu najboljeg bh. freestylera.

U žiriju koji će ocjenjivati MC-ijeve na Državnom finalu naći će se i poznati bh. reperi Frenkie i Jala. Frenkie je već više puta bio član žirija i domaćin takmičenja Red Bull MC Battle 2010, 2011. i 2012, preteče Red Bull RapLike. Jala se ovih dana sa bh. Eurosong timom nalazi u Šokholmu, gdje našu zemlju predstavlja na izboru za pjesmu Eurovizije.

"Eurovizija jeste veliko takmičenje, i ja se osjećam euforično, ali vjerujem da se i ovi mladi reperi osjećaju isto kao i ja. Njima je ovo isto tako veliko. Svi hoće pobjedu i svi hoće prvo mjesto. I ja ću uskoro osjetiti ono što će i oni", izjavio je Jala.

Frenkie i Jala u videu govore o svojim očekivanjima od takmičenja, kako se prijaviti, o freestylingu i tome šta bi jedan MC trebao znati, te pozivaju repere koji misle da imaju ono što je potrebno da se prijave za takmičenje i pokažu šta znaju.

Najnovije vijesti i dešavanja možete pratiti na Facebook stranici takmičenja.