Muzika
22

Red Bull RapLika: Dvostruki prvak Sterma govori o takmičenju MC-ijeva

Klix.ba
Državno finale Red Bull RapLike, takmičenja u rap improvizaciji, održat će se 4. juna u Sarajevu, kada će se za titulu najboljeg bh. freestylera boriti 16 finalista.

U očekivanju velikog finala, Sterma – dvostruki pobjednik takmičenja Red Bull MC Battle 2010. i 2011. – se prisjeća svojih iskustava sa takmičenja MC-ijeva.

Red Bull RapLika je takmičenje u sklapanju rima na licu mjesta u kojem se reperi bore u duelima "1 na 1", nastojeći da duhovitim improvizovanim stihovima "iz glave" nadmaše i potuku svog protivnika.

U subotu 4. juna u 17:30 sati na Pozorišnom trgu Susan Sontag u Sarajevu (ispred Narodnog pozorišta), 16 finalista će se u velikom finalu ovog takmičenja boriti za osvajanje naslova najboljeg freestyle MC-ija u BiH. Ulogu voditelja ovog hip hop spektakla imat će Edo Maajka, dok će za dobru atmosferu u publici i muzičku podršku takmičarima zadužen biti DJ Soul. Nastupe MC-ijeva ocjenjivaz će žiri u sastavu Frenkie, Jala i Sokol.

Red Bull RapLika svoju preteču ima u takmičenju Red Bull MC Battle, koje se održavalo od 2010 do 2012. godine. MC koji je obilježio Red Bull MC Battle svakako je Sterma, koji je trijumfovao 2010 u bh. finalu, a naredne godine i u regionalnom finalu, u konkurenciji najboljih repera iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Sterma prati Red Bull RapLiku i očekuje odlično takmičenje 4. juna, a za učesnike ima jednostavnu poruku: "To je zaista sjajno iskustvo, nešto što traje duže i od tih pobjeda. Treba maksimalno uživati u svakom tom trenutku, jer battle brzo prođe".

On se u videu prisjeća takmičenja u kojima je pobjeđivao, svojih iskustava i emocija, te daje poneki savjet MC-ijevima koji će nastupiti u hip hop prvenstvu 4. juna ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Sve informacije o takmičenju na www.redbullraplika.com, a najnovije vijesti i dešavanja na Facebook stranici.