Muzika
0

Red Bull Music Academy Rome 2004

Sarajevo-X
Ako ste producent, muzičar, DJ, ili talentirana osoba za muziku i imate svoj materijal (mix cd ili svoju muziku) vrijeme je da dođete i upoznate se sa Red Bull muzičkom akademijom.

Saopštenje za javnost o Red Bull muzičkoj akademiji prenosimo u cijelosti:

Akademija je mjesto koje okuplja ljude koji se bave muzikom različitih žanrova i koji potiču iz različitih kulturnih okruženja. Na akademiji se možete družiti sa svjetskim producentima, umjetnicima, DJ-evima, novinarima, label menaderima, menađerima klubova, radio stanica, proizvodačima muzičke opreme, generalno sa ljudima koji su stvarali, imali uticaja, i ostavili traga na muzičku industriju. Akademija već egzistira osam godina i svake godine mjenja mjesto održavanja. Ove godine je to Rim, grad drevne kulture, italo disca, mnogobrojnih klubova i različitih muzičkih pravaca, gdje će svaki pojedinac koji bude na akademiji naći svoje mjesto.

Ove godine RBMA za region B&H ima svog promotora tzv. Mr.X, koji će se potruditi da ova informacija dođe do svih onih koji imaju potencijal i interes za jedno ovakvo putovanje i univerzalno druženje koje ne možete naći nigdje drugo na planeti osim na Akademiji.

Kako otići na Akademiju?

  • Da bi ste otišli na akademiju potrebno je da ispunite aplikaciju i pošaljete 30 minuta muzike, da li Vaše ili dj mix to je do Vas, i dvije slike. To je sve. Jako je jednostavno i od Vas se traži da samo budete iskreni i otvoreni dok ispunjavate upitnik koji sadrži pedesetak pitanja koja se tiču onoga čime se bavite i Vaše ličnosti. Aplikaciju možete skinuti sa web stranice www.redbullmusicacademy.com ili doći na lokalnu prezentaciju Akademije gdje možete dobiti više informacija kao i promotivni CD materijal akademije.

Na akademiji nema 'štela' tj. Vaš lokalni predstavnik Vas ne može preporučiti nikome sa RBMA, samo ono što ste poslali Vas može odvesti tamo i dati pravu sliku o Vama žiriju koji čita aplikacije i preslušava materijal.

Rok za podnosenje aplikacije je 3. juli 2004, a odlazak na akademiju je podjeljen u dva termina. Prvi termin 3. oktobar - 15, a drugi 24. oktobar - 5. novembar 2004.

Organizatori obećavaju 'predivan provod', sa dvije sedmice druženja sa ljudima iz cijelog svijeta, svirke u klubovima grada Rima, gostovanja na radio stanicama, razmjena iskustva sa ljudima iz cijeloga svijeta.

Važno je napomenuti da osoba ili osobe koje budu izabrane za ovogodišnju Akademiju će biti kontaktirane od strane lokalnog Mr. X-a, i troškovi puta i boravka će biti pokriveni od strane Red Bull-a. Još da kažem da do ove godine još niko iz Bosne i Hercegovine nije otišao na RBMA i moje iskrene želje su da se što više ljudi odazove ovoj ponudi i pošalje svoje aplikacije kako bi konačno neko bio izabran i otišao na nezaboravno 'muzicko' putovanje.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj 061 202 159 ili na email [email protected] www.redbullmusicacademy.com Vas Mr. X za Bosnu i Hercegovinu, Bojan Lisac