Muzika
55

Rasprodane promotivne ulaznice za koncert Konvoja

Klix.ba
Promotivne ulaznice za solistički koncert grupe Konvoj već su rasprodane, a od sutra počinje prodaja po redovnoj cijeni od 10 KM za parter i 20 KM za VIP.
Rezultat je to velikog interesovanja za koncert koji će se održati 20. decembra u Domu mladih, na kojem će Konvoj predstaviti svoj peti studijski album “Mimosvijet“, koji već sada bilježi brojne pozitivne kritike.

Ulaznice za jedan od najznačajnijih rock događaja godine mogu se kupiti putem portala kupikartu.ba i njihovih ovlaštenih prodajnih mjesta, kao i putem ulične prodaje na platou Skenderija, blagajni Bosanskog kulturnog centra i kafeu Delikatesna radnja.

Naglašavajući svoje oduševljenje velikim interesovanjem za koncert, frontmen grupe Konvoj, Nedžad Merdžanović, naveo je da je to samo dodatni motiv grupi da napravi odličan provod u Domu mladih.

"Nije nas bilo dugo na sceni, ali ovo je sigurno znak da mi i dalje imamo svoju publiku. Drago mi je da se još jednom pokazuje kako rock u Sarajevu nije mrtav i publici obećavamo odličan zvuk svih naših pet albuma", istakao je Merdžanović te dodao sve pripreme za koncert protiču prema planu.

Peti studijski album grupe Konvoj, "Mimosvijet", sniman je krajem 2013. i početkom 2014. godine u studiju MC Pavarotti u Mostaru i sadrži 9 pjesama za koje je tekstove napisao Hamdija Hamo Salihbegović, koji je zajedno sa Nedžadom Nećkom Merdžanovićem autor muzike, dok iza aranžmana stoji cjelokupna energija benda koji još čine i bubnjar Bojan Crnogorac i basista Haris Varajić. Album se u izdanju najveće bh. izdavačke kuće Tropik od 14. novembra nalazi u prodaji širom Bosne i Hercegovine, a svi koji 20. decembra budu u Domu mladih, isti će moći kupiti po promotivnoj cijeni.

Sve informacije o novom albumu, pjesmama i diskografiji grupe Konvoj, kao i tehničke informacije oko koncerta, moguće je pronaći na novoj web stranici grupe www.konvoj.ba, web stranici albuma www.mimosvijet.ba, te na Facebook fan pageu.

Danas je portal Klix.ba obavio izvlačenje tri sretna čitaoca koji su osvojili po jedan primjerak CD-a "Mimosvijet". Oni su Jasmina Kaljanac, Adis Tiro i Dražen Batinić.