Gibonnijeva turneja po BiH
0

Rasprodan koncert u Banjoj Luci, u Sarajevu prodaja nadmašila očekivanja

Piše: Adisa Pobrić
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Kako se približava dan kada će hrvatski muzičar Zlatan Stipišić Gibonni početi svoju mini turneju u Bosni i Hercegovini, tako se i povećava broj prodatih ulaznica za koncert u Sarajevu, dok su sve ulaznice za nastup u Banjoj Luci već rasprodate.

Direktor PS produkcije, Željko Kozina, kazao je za RSG radio: "Gibonni nije u Banjoj Luci gostovao 20 godina i tamo je vladao veliki interes. Nažalost, dvorana je ograničenog kapaciteta i možemo reći da je koncert u Banjoj Luci raspordan."

U posljednjih nekoliko dana prodaja ulaznica za koncert u dvorani Juan Antonio Samaranch - Zetra u Sarajevu umnogome se popravila, pa iako se očekivala dobra posjećenost, Kozina kaže da je prodaja nadmašila očekivanja, te da ne sumnja da će i ovoga puta, baš kao i prije skoro pet godina, koncert biti sjajan.

Gibonni je prethodno otkrio da jedva čeka da ponovo zapjeva u Sarajevu 10. februara, nakon čega 14. februara odlazi u Banju Luku, a turneju po BiH će završiti u Tuzli, gdje je održao svoj prvi koncert nakon rata 1996. godine.

Ulaznice za spektakl u Zetri u prodaji su po cijeni od 10 KM za parter, 15 KM za tribine i 30 KM za VIP tribine. Ulaznice se mogu kupiti u poslovnicama Eroneta, agenciji Centrotrans u ulici Ferhadija, u preduzeću ZOI, zatim na blagajni u Zetri, na kisoku na platou Skenderije, ali i putem stranice kupikartu.ba.