Muzika
0

Raspad Rolling Stonesa?

Sarajevo-x.com
Keith Richards i Mick Jagger bili su jedni od najproduktivnijih saradnika već 40 godina. Ali izgleda da je i ovoj saradnji došao kraj.

Špekuliše se da su Roling Stonesima dani odbrojani nakon teških riječi između dva lidera benda.

Daily Mail prenosi kako je zadnjih mjeseci Richards govorio loše stvari o kolegi Micku s kojim je u zadnje tri godine prošao cijeli maraton u okviru Bigger Bang turneje.

Jagger je, na drugoj strani, prokomentarisao autobiografiju koju njegov prijatelj piše rekavši: "Mislim da bi prvo trebalo da budeš u stanju da zapamtiš svoj život, pa onda da pišeš o tome."

Rastuća netrpeljivost između dvojice frontmena grupe je započela uslijed Mickove nepresušne energije koja je u totalnoj suprotnosti sa Richardovim hinjskim nastupom na sceni, a i inače, kažu izvori bliski grupi.

Prije dva mjeseca, Richard je Micka nazvao čudakom: "On uvijek želi kontrolisati stvari i mi tu ništa ne možemo učiniti. Mick je manijak. Ne može ustati ujutro a da odmah ne zna koga sve treba nazvati. Nasuprot tome, ja sam više tip koji prvo zahvali bogu što je budan i onda sačekam tri ili četiri sata prije nego išta uradim."

Ova dvojica muzičara poznaju se već 50 godina, tačnije od osnovne škole u koju su zajedno išli u Dartfordu.

Prepucavanja između njih dvojice u javnosti dešavala su se i ranije, a jednom prilikom Jagger je za svog kolegu rekao da je "kao razmaženo dijete koje nije dobilo svoj sladoled."

Fanovi grupe reakcije su iznijeli na njihovom web site-u navodeći kako je utrka u toku i bodujući svaki potez.