"Kao kobac među kokoškama"
0

FOTO / Rambo Amadeus večeras otvara Eurosong

Klix.ba
Foto: EBU
Foto: EBU
Rambo Amadeus, crnogorski predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu, otvorit će večeras 57. takmičenje za najbolju pjesmu Evrope, koje se ove godine održava u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu.

Sve je spremno za prvu polufinalnu večer u Crystal Areni, gdje će se 18 zemalja boriti za mjesto u finalu 26. maja, a šansu za predstavljanje u završnici imat će samo deset učesnika.

Kladionice Rambu Amadeusu i njegovoj numeri, netipičnoj za Eurosong, "Euro-neuro" ne predviđaju zapažen rezultat. Međutim, loše prognoze ne utječu na njegovo raspoloženje.

"Odlično sam raspoložen, osjećam se kao kobac među kokoškama", kazao je za crnogorsku Pobjedu te u svom stilu dodao: "Ja nisam pjevač, idem da recitujem u državi u kojoj se ta stvar cijeni više nego pjevanje. Centralni 'tovar' numere 'Euro-neuro' nosi tekst, koji se lijepo čita. Vjerujem da je to moja prednost i šansa u Azerbejdžanu. U samom startu po rejtinzima bili smo posljednji, a sad smo prestigli Gruziju pa više ne nosimo neslavnu ulogu autsajdera. Neću biti zadovoljan ukoliko ne uspijem da prođem u finale, prije svega zato što sam uložio 150 eura da ću biti u prvih četveroplasiranih, pa će u tom slučaju engleski bookmakeri biti dužni da mi isplate sumu od 10.000 eura. Ako ne uspijem visoko da se plasiram, tražit ću od Crne Gore invalidsku penziju".

Pored Crne Gore u prvoj polufinalnoj večeri nastupit će, Island, Rumunija, Albanija, Belgija, Letonija, Švicarska, Finska i Grčka, Moldavija, Kipar, Austrija, Danska, Rusija, San Marino, Izrael, Irska i Mađarska.

Predstavnica Bosne i Hercegovine, Maya Sar, svoju kartu za finale tražit će u četvrtak u drugoj polufinalnoj večeri. Maya će nastupiti 17., a svoju autorsku pjesmu "Korake ti znam" izvest će sama na sceni.

Maya Sar na crvenom tepihu sa prošlogodišnjim pobjednicima
Maya Sar na crvenom tepihu sa prošlogodišnjim pobjednicima
Naša predstavnica imat će priliku da kroz pjesmu prenese emocije na publiku i tako nastavi tradiciju uspješnog predstavljanja BiH na Eurosongu.

Kako je saopćeno iz BHRT-a, Maya Sar je cijelo jutro gost azerbejdžanskih TV stanica. Nakon toga bh. ekipa ide u obilazak Bakua, a uvečer će prisustvovati prvom polufinalu takmičenja.

Naša predstavnica u centru pažnje brojnih medijskih kuća
Naša predstavnica u centru pažnje brojnih medijskih kuća
U 57. Eurosong uloženo je, prema nekim procjenama, oko 50 miliona eura, što ga čini najskupljim izdanjem u historiji takmičenja.

Prvo polufinale Eurosonga 2012. direktno će se emitirati u programima BHT1 i BH radija 1 sa početkom od 21:00 sat.

Maya Sar sa fanovima
Maya Sar sa fanovima