Muzika
5

Rambo Amadeus oduševio Tuzlake

Piše: D. Brkić
Nadaleko poznati crnogorski muzičar Rambo Amadeus u subotu uvečer održao je koncert u okviru prvog "Balkan Unplugged Acoustic Rock Festa" koji se održava u tuzlanskom BKC-u.

Publika je mogla uživati u njegovim izvedbama, a Rambo Amadeus se potrudio da priredi još jednu noć koja će se pamtiti.

U Tuzli je nastupio s promijenjenim stilom, repertoarom, ali i s promijenjenim timom. Publika u Tuzli je među prvima mogla da odsluša novi pravac kojeg slijedi Rambo Amadeus, a riječ je o jezz-funku i saradnji s bendom Two Winettous. Svakako Rambo Amadeus je podsjetio na svoje stare, neprevaziđene hitove, a otpjevao je i pjesmu s kojom je nastupao na Eurosongu.

Prije nastupa Ramba Amadeus upriličene su dodijele nagrada. Pobjednica BUARF-a je kantautorica iz Zagreba Ivana Picek, "srebro" je osvojio osječki bend Garage in July, a trećeplasirani bend je beogradski Foundation.

BUARF se nastavlja i danas, a planirano je održavanje radionice "Savremena muzika – savremeno društvo" Ramba Amadeusa, nakon čega od 15 sati slijedi takmičarski dio programa u kojem nastupaju: Lorna Eing iz Beograda, Sebastian Doe iz Zagreba, Skoro pa siva iz Tuzle, Organizam iz Beograda i Sara Raner iz Zagreba.

U 18 sati planirano je proglašenje pobjednika, a od 20:30 koncert beogradskog Stray Dogga.