Muzika
0

Radio BBC bira najgluplji stih

Sarajevo-x.com
Martin Fry
Martin Fry
Izbor najglupljih stihova u pop pjesmama pokrenuo je DJ Marc Riley sa radija BBC uz svesrdnu pomoć svojih slušatelja koji su vrijedno glasali i još uvijek glasaju za najgluplje stihove.

"Ovako nešto čekao sam godinama. Stihovi koji se najviše pamte su najčešće i najgluplji", izjavio je Martin Fry, pjevač grupe ABC u intervju za radio BBC koji je sa svojim stihovima dospio u Top 10 najglupljih stihova svih vremena.

Na ovu listu Martin Fry je dospio stihom: "Can't complain, mustn't grumble/Help yourself to another piece of apple crumble".

"Svakome ko piše pjesme savjetovao bih da ne uključuju vrste hrane u svoje stihove", dodao je Fry u intervjuu sa za BBC radio.

U borbi za najgluplji stih Fry je ima oštru konkurenciju. Pjesma grupe Oasis, "Champagne Supernova" sadrži stih: "Slowly walking down the hall/Faster than a cannonball".

Pjevačica Des'ree bori se za mjesto na ovoj listi stihovima: "I don't want to see a ghost/ It's the sight that I fear most/ I'd rather have a piece of toast/ Watch the evening news".

U konkurenciji je i grupa Duran Duran sa riječima: "Don't say you're easy on me/ You're about as easy as a nuclear war".

Ipak, najveće šanse za tron na ovoj listi ima Snap sa stihom: "I'm as serious as cancer/ When I say Rhythem is a Dancer".