Muzika
0

R Kellyu zabranjeno snimanje spota

Klix.ba
R Kelly trenutno očekuje svoje suđenje zbog navodnog sexa sa maloljetnicom, a u međuvremenu mu je sud zabranio da se pojavi na snimanju njegovog novog spota.

Prošle srijede je sud r'n'b pjevaču R Kellyu zabranio da se pojavi na snimanju njegovog novog spota u Los Angelesu. R Kelly je prošlog juna optužen zbog video kasete na kojoj navodno ima sexualne odnose sa maloljetnicom, što je on porekao. On je namjeravao otputovati u Los Angeles kako bi snimio novi spot, ali je sudija Vincent Michael Gaughan to zabranio. Međutim, dozvolio mu je da posjeti ceremoniju dodjele Black Entertainment Television Awards 24. juna, gdje je R Kelly nominiran u dvije kategorije.

Sudija mu je također dozvolio da se pojavi na dobrotvornom koncertu u Dallasu koji će prikupiti novac za porodice vojnika poginulih tokom rata u Iraku. R Kellyevi advokati su se na sudu borili za svog klijenta tvrdeći da je onemogućavanje putovanja loše za njegovu karijeru. R Kelly je sam bio u sudnici, ali nije rekao ništa. Datum suđenja još uvijek nije određen. Ako ga proglase krivim, Kelly bi se mogao suočiti sa 15 godina u zatvoru i kaznom od 100 hiljada dolara. Uprkos svemu, on ostaje veoma popularan širom svijeta. Njegov zadnji album Chocolate Factory je prodan u više od 1,7 miliona primjeraka u Americi, a u Velikoj Britaniji se single Ignition još uvijek nalazi na prvom mjestu.