Koncert ispred BBI-a
106

VIDEO / Punkt nakon šest godina večeras ponovo svira

Klix.ba
Nakon pauze duge šest godina grupa Punkt večeras će ponovo svirati pred publikom. Koncert će biti održan na platou ispred BBI Centra, od 21 sat, u okviru Baščaršijskih noći.

Predgrupa Punktu će biti bend Rigorozni.

Pop rock sastav Punkt nastao je u Sarajevu 1995. godine i bio je jedan od prvih poslijeratnih bendova koji je stekao širu popularnost na prostoru BiH. Tadašnju postavu činili su Amar Česljar (bubnjevi), Zlatan Burzić (bas), Adnan Busuladžić (saxofon), Nurudin Vatrenjak (gitara, glas). Prvi album snimljen je u "Studiju 1" TVBiH, 1997. godine.

Album "Debela“, nazvan po istoimenom hit singlu, imao je 12 pjesama, od čega su tri pjesme postale veliki hitovi na našim radio i TV stanicama, "Debela“, "Du, du, du“ i "Ljubav“. Također treba spomenuti i gostovanje Punkta na tadašnjem MTV Europe u Londonu 1997., kao prvog benda sa ovih prostora kojem je to uspjelo.

Nakon više od šest godina pauze Grupa "Punkt“ priprema svoj povratak na scenu, osvježena novim članovima benda, kao i novim hitovima, koji će uskoro biti na radio i tv stanicama.