Muzika
5

Publika uživala u svirci bendova KZU Ole Ole PZU Oje Oje i Snake Eater

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Sinoć, u petak, 03. maja, je u amfiteatru Doma mladih u Sarajevu održan prvi majski koncert u okviru projekta Muzička scena Kaktus.

Mladi sarajevski rock and roll sastav Snake Eater nastupio je prvi, te je nastavio promociju svog debitantskog albuma Dabar. Bend je već poznat po originalnim autorskim pjesmama, kao što su Đavolji sin, Prodavačica, Mamac za tvorza..., kojima su zagrijali publiku prije nastupa benda KZU Ole Ole PZU Oje Oje.

Travnički soft punk bend KZU Ole Ole PZU Oje Oje, koji postoji od 1998. godine, je poznat po odličnoj atmosferi na svojim koncertima i brojnim pjesmama u kojima publika uvijek uživa. Na koncertu u amfiteatru Doma mladih su izveli i novu pjesmu - Neum, ali i svoje najpoznatije hitove.

Podsjećanja radi, projekat Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači.

Koncerti u okviru Muzičke scene Kaktus odvijat će se od aprila do jula 2013. godine.

Nastupom bendova KZU Ole Ole PZU Oje Oje i Snake Eater započeta je majska serija koncerata Muzičke scene Kaktus, a uslijedit će nastupi izvođača Zoster, Sikter, Killing Jazz Hardcore Baby, Kontra DJs...

Sponzori projekta Muzička scena Kaktus su Sarajevsko pivo, Coca-Cola i

Jaegermeister, a medijski partneri su Antena Sarajevo, Klix.ba i Sarajevo Navigator.