Muzika
0

Psyja s vrha muzičkih top lista "skinuo" 63-godišnji pjevač

FENA
Južnokorejskog rappera Psyja, čiji je posljednji video "Gentleman" po popularnosti na internetu krenuo putem njegovog prvog globalnog megahita "Gangnam Style", s vrha muzičkih top lista u njegovoj domovini potisnuo je 63-godišnji pjevač lakih melodija.

"Gangnam Style", koji drži rekord YouTubea s 1,5 milijarde prikaza, katapultirao je Južnokorejca sa sunčanim naočalama i kričavom odjećom među svjetske zvijezde i učinio ga najpoznatijim licem korejske pop muzike.

No, Cho Yong-pil, prisutan od 1975. na korejskoj pop sceni sa svojom elektronskom muzikom i baladama, preuzeo je prvo mjesto muzičkih lista s pjesmom "Bounce".

Obožavatelji su početkom sedmice u redovima čekali kako bi kupili "Hello", Choov prvi album u deset godina a na koncertu u utorak napunili su stadion.

Choove pjesme zauzele su prvih deset mjesta na dnevnim llistama i izgurale "Gentlemana" na 13. mjesto. Na sedmičnim listama Psy se morao zadovoljiti drugim mjestom. On je novinarima rekao da za veterana korejskog popa osjeća isključivo poštovanje.