Sarajevo Student Fest
32

Prvo takmičenje studentskih bendova u Undergroundu

Klix.ba
S obzirom na činjenicu da je naš grad siromašan kulturnim događajima i manifestacijama za mlade, te da je najavljeno zatvaranje nekoliko bitnih kulturnih institucija, mladi u našem gradu tj. studenti i nemaju prilike da svoje slobodno vrijeme provedu na koristan način a da se pri tome druže i dobro zabave.
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu kao krovna studentska organizacija Univerziteta u Sarajevu odlučio je uzeti stvar u svoje ruke i svojim studentima organizovati Sarajevo Student Fest, festival na kojem će se svi moći dobro zabaviti i bar na kratko ostaviti po strani studentske brige. Ovo će ujedno biti idealna prilika za mlade muzičare da se okupe i pokažu svoj talenat i umijeće, te steknu fanove i tako sebi osiguraju publiku i za buduće nastupe.

Ovim projektom obuhvataju se studenti svih godina i naučnih usmjerenja na Univerzitetu u Sarajevu, a uzimajući u obzir da je dozvoljeno da nekoliko članova benda bude sa različitih fakulteta može se govoriti i o umrežavanju studenata sa sličnim hobijima i interesovanjima.

Cilj je promovisanje pop/rock studentske scene i afirmacija mladih, studentskih bendova i razmjena kontakata čime se podstiču studenti na veći angažman u vannastavnim aktivnostima.

Na festivalu će učestvovati 11 bendova predstavnika svojih fakulteta, a festival će trajati dvije noći. Prva noć festivala održat će se u četvrtak 10.05.2012. sa početkom u 20:00 sati u klubu Underground, a nastupit će svi bendovi sa po dvije pjesme. Nakon što bendovi završe sa nastupom, žiri vrši odabir 7 najboljih bendova koji se takmiče i drugu noć. Druga noć festivala odnosno finale održat će se u nedjelju, 13.05.2012. u 20:00 sati, a nastupit će 7 bendova koji će se publici predstaviti sa tri pjesme, nakon čega žiri bira 2 benda finalista, a nakon toga i pobjednika.

Za sve prijavljene bendove prvog Sarajevo Student Fest-a organizator je obezbijedio besplatne probe u sarajevskom klubu Underground.