Canyon DJ Girl Wanted
0

Prvo regionalno takmičenje za DJ-ice

Sarajevo-x.com
U DJ svijetu u kojem prevladavaju muškarci, tri branda okrenut će ploču zajedno i postaviti izazov koji će se isključivo ticati ženskih DJ-a. Canyon DJ Girl Wanted je prvi regionalni projekat koji poziva sve DJ-ice iz regije (Hrvatska, Srbija, Slovenija, BiH) da se prijave na prvo takmičenje u kojem se traži najbolju klupsku DJ-icu. Canyon, Club Mansion i RNB Confusion pozivaju na nezaboravno muzičko putovanje u kojem najvještije tri osvajaju vrijedne nagrade sponzora, te nastupe u najboljim klubovima i festivalima u Hrvatskoj.

U žiriju će biti poznati muzičari, a prijavljene radove sa posebnom ocijenjivat će Marko Miličević Gramophonedzie (DJ i producent/"Why Don't you“), Bizzo Brigante (DJ i muzičar- Bolesna braća), Frx (DJ, radijski voditelj, MTV Tam), Vladimir Erceg (Exit tim/Papaya).

Kako prijave budu dolazile, isti mixevi putem soundcloud-a sa imenom DJ-ica postavljati će se na Facebook zidu gdje će publika moći podržati svog favorita i dati glas. Glasanje publike putem lajkova na FB odvijati će se od 4. do 19. maja na Canyon Croatia FB Fun Page. Od pet najboljih dospjelih mixeva iz ruku pet DJ-ica odlučivat će i žiri i publika.

Pet odabranih DJ-ica predstaviti će se u klupskom izdanju u klubu Mansion (Zagreb, Jarun) gdje će uživo pred članovima žirija prezentirati svoje vještine u polusatnom predstavljanju. U sistemu ocjenjivanja vještina (tehnika miksanja, flow miksa, ideja miksa, stil- osobni pristup)uživo za dj pultom u klubu Mansion žiri će odlučiti o najvještijim DJ-icama. Klupsko druženje upriličit će se u srijedu 27. aprila u klubu Mansion (ex Piranha) na velikom Canyon DJ Girl Wanted partyiju na kojem će specijalna gošća biti Miss DJ Candy iz Londona. Za najbolje su osigurane i vrijedne nagrade.

1. mjesto:

-Dell Streak (210-33300) -3 nastupa u klubu Mansion -1 nastup u klubu Papaya na jednom od gl. festivala (prije ili poslije DJ zvijezde) -2 kotizacije za 1. muzičku konferenciju u regiji (Adria Music Conference)

-Max factor poklon paket -Mexx Magnetic woman edt -Predstavljanje na web stranicama MTV-ija -Članak u Cosmopolitanu -DJ radionica by DJ Venom- usavršavanje DJ vještina, umiksavanja, scratching-a, beatmaching-a i ostalih zahtjevnih vještina -DJ profil na stranicama Rnb-confusion.com (Booking forma)

2. mjesto:

-1 Nastup u klub Mansion -1 nastup u klubu Papaya na jednom od gl. festivala (prije ili poslije DJ zvijezde) www.papaya.com.hr -1 kotizacija za 1. muzičku konferenciju u regiji (Adria Music Conference) -Max factor poklon paket -Mexx Magnetic woman edt -Predstavljanje na web stranicama MTV-ija -Članak u Cosmopolitanu -DJ profil na stranicama Rnb-confusion.com (Booking forma)

3. mjesto:

-Prestigio MultiPad -1 kotizacija za 1. muzičku konferenciju u regiji (Adria Music Conference) -Max factor poklon paket -Mexx Magnetic woman edt -Predstavljanje na web stranicama MTV-ija -Članak u Cosmopolitanu -DJ profil na stranicama Rnb-confusion.com (Booking forma)