Muzika
0

Prvi svjetski DJ rekord

Klix.ba
Tradicionalna klupska noć D-Train u organizaciji Dotmusic-a sinoć je uz pomoć DJ Magazina proslavila svoj rođendan tako što su pokušali postaviti prvi DJ svjetski rekord.

Ovaj dotmusic party i ujedno pokušaj postavljanja rekorda je održan u Bridge and Tunnel klubu u vremenu od sedam navečer do dva sata ujutro. Ovaj događaj je zamišljen tako što će preko 50 svjetskih DJ-eva stati iza mikseta te puna četiri sata obezbjediti svirku i mikseve bez prestanka.

Svakom DJ-u je dozvoljeno da pusti samo jednu ploču i to da bude zadovoljavajuće umiksana u prethodnu koju je puštao neki drugi DJ.

Učešće na ovom partyu su uzeli pored profesionalnih DJ-eva i razni novinari, ljudi sa TV ekrana, dizajneri, i umjetnici iz ostalih muzičkih branši.

Svi ovi učesnici su se podtrudili za jedinstven ugođaj jer su se među njima izmjenjivali zvuci raznih muzičkih pravaca, od afro ritmova preko hip hopa sve do pravog housea i drum n bassa.

Ovaj događaj je zabilježen u Guinness-ovoj knjizi rekorda koja je i odredila pravila ovog pokušaja.

Pored zabave i obaranja rekorda, ideja koja je pokrenula organizatore na ovakvo nešto je i prikupljanje sredstava za humanitarni fond namjenjen izgradnji i boljem životu u Ruandi nakon genocida koji se desio 1994, o čemu možete saznati ovdje.

Ulaz je bio slobodan, tj. svaki posjetilac je izdvajao za ulaznicu onoliko koliko su njegove mogućnosti i želje dopuštale.