Muzika
0

Prvi spot sarajevskog benda "Rigorozni" (video) i nastup u City Pubu

Sarajevo-x.com
Novi sarajevski bend "Rigorozni", kojeg smo predstavili prije par mjeseci, snimio je i prvi spot. Od osnivanja u ljeto 2006. godine bend je triput mijenjao ime (The Unfuckables, Rigorozni Džo i Rigorozni). Sviraju uglavnom rock 'n' roll sa primjesama omiljeniih im stilova i pravaca, a prvi spot snimljen je za pjesmu "Evropa".

Bend "Rigorozni" održaće u četvrtak, 27. marta s početkom u 21 sat, koncert u sarajevskom klubu City Pub, gdje će i promovisati svoj, nedavno snimljen, prvi spot za pjesmu "Evropa".

"Rigorozni" nastao je sredinom 2006. godine. Do sada su nastupali na nekoliko rock festivala u Bosni i Hercegovini. Održali su i veliki broj klupskih svirki u Sarajevu. Na sutrašnjem koncertu će, kažu članovi ovog mladog sarajevskog banda, svirati pjesme koje će se naći na njihvom prvom albumu. "Sviramo rock and roll sa primjesama omiljenih nam stilova i pravaca", rekao nam je basista grupe Admir Osmanović.

Bend "Rigorozni" do sada je snimio tri pjesme "Evropa", "Dokad ja..." i "Samo za nas", a uskoro planiraju izdati i svoj prvi album. Pored svirki, rade na aranžmanu i snimanju novih pjesama.

Članovi banda su: vokal-Dragan Stahor, gitara-Mladen Tvrtković, bass-Admir Osmanović, bubnjar-Igor Zolkević, klavijature-Edin Pašović.

Koncert će početi u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Spot za pjesmu Evropa banda Rigorozni možete pogledati na našem portalu.

Tri pjesme grupe "Rigorozni" predstavili smo prije par mjeseci, a njihov profil na MySpaceu možete pogledati ovdje.