Muzika
80

Prvi Nexus Room u Sarajevu 26. februara

Klix.ba
Chain Reaction Events i Connect Sarajevo ujedinjenim snagama predstavljaju novi projekat pod nazivom Nexus Room. Nexus Room po uzoru na svjetski poznati Boiler Room ima za cilj postati najpoznatiji brend u Sarajevu u regionu, a i šire, a sam projekat ubraja gostovanja mnogih svjetskih i regionalnih DJ-eva.

Prvi Nexus Room pokriven videom slikom zvukom i vizuelnim dodacima unutar samog enterijera održat će se u sarajevskom klubu Kuća (Zmaja Od Bosne br. 4) u petak 26. februara s početkom u 22 sata.

Pvi gosti Nexus Rooma su dva DJ-a: Dea Magna (Beograd – Srbija), te Nicole Lopez (Salzburg – Austrija) uz domaću podršku: Worda i Rectoor, svi zajedno pod domaćom rtiketom mTechno Records.

Dea Magna (Beograd – Srbija) muzikom se bavi od svoje šeste godine, a završila je nižu i srednju muzičku školu na klaviru, koji sredinom prošle godine mjenja za DJ opremu, te je do sada nastupala u novosadskim klubovima: Nixon, Witch, Daba-du, Green Bar, Libido, Red Cock.

Uzori u karijeri su joj Carl Cox, Adam Beyer, Matador, Magda, a za svoj prvi internacionalni gig u Sarajevu spremila je jednoiposatnu vožnju na koju niko nece ostati ravnodusan.

Nicole Lopez (Salzburg – Austrija), mTechno Records, zasigurno je najmlađi "uprising" artist mTechno Recordsa. Ovo joj je poslije gostovanja u Dobojskom Milleniumu prvo gostovanje u glavnom gradu BiH.

Karijeru je počela u rodnom Salzburgu u klubovima Space i Felsenkeller, a uzori u karijeri su joj Nina Kraviz i Nakadia od kojih i njeni nastupi odišu energijom.

Officialni after party u istom klubu neposredno po završetku regularnog programa eventa (6:00h), u trajanju do 10:00h.

Ulaz sa konzumacijom je 10KM.