Muzika
0

Prvi hercegovački radijski festival

FENA
Prvi hercegovački radijski festival održat će se 10. i 11. avgusta u Širokom Brijegu, a u organizaciji naklade zvuka "Song Zelex".

Glasovanje za 41 izvođača i kompoziciju upriličeno je tokom proteklog razdoblja na više od 50 bh. i 26 hrvatskih radiostanica. Predviđeno je također glasanje putem interneta i sms poruka na stranici www.hrfib.com.

Očekuje se da će na festivalu nastupiti: Miroslav Škoro, Vuco, Žanmari, Željko Krušlin, Viklo Coce, Dražen Zečić, te Kristina Zlopaša, Dražen Ćorić i dr.

Prema riječima direktora festivala Maria Zelića, najboljim učesnicima festivala osigurane su vrijedne nagrade. Za prvo mjesto Grand Prix, Zlatna statua i 5000 Eura, za drugo Grand Prix i 3000 Eura i za treće mjesto brončani Grand Prix i 2000 Eura.

Prvi hercegovački radijski festival bit će sniman u vlastitoj produkciji na DVD-u, a snimke će preuzeti osim BHT1 i TV stanice Crne Gore, Rumunjske i Bugarske.

Voditelji obje festivalske večeri bit će Monika Kravić i Petar Vlahov. Ulaznice za premijerno izdanje zajedno s CD-ovima po cijeni od 10 KM mogu se nabaviti u Restoranu "Plavo-Bijeli" na Pecari.