Muzika
0

Prvi festival hip hop kulture u Sarajevu; 05/07/2003

Klix.ba
'Sarajevo 071' je prvi festival hip hop kulture koji organizuje udruženje hip hop kulture "GROUPS PEOPLE". Sarajevo-X dodjeljuje 5 ulaznica.

Datum: 05/07/2003 Lokacija: CDA Upad: 7KM. 24h info telefon: +387 61 39 84 92

Program Events:

street ball 12h; graffiti art 14h; b-boyS 20h; mcS 22h; djS 24h;

Sarajevo 071 U cilju realizacije postavljenog cilja, popularizacija hip hop kulture, Groups People, je organizirao dva puta hip hop connection i pet puta hip hop night, što je doprinjelo ostvaranje eventa kakav je ''Sarajevo 071'', koji je prezentacija sarajevske hip hop kulture, jer u Sarajevu postoji kvalitet koji je u rangu sa svijetski poznatim kvalitetima. Ovo je prvi događaj ovakvih razmjera u Sarajevu, koji će bitno utjecati na razvoj GP organizacije kao i razvoju dokmaće hip hop kulture.

Underground Connection

Tema prvog festivala hip hop kulture ''Sarajevo 071'' je underground connection. Tom temom GP želi da poveze afirmisane i neafirmisane umjetnike hip hop kulture, pruži mogućnost da reaalizuju svoje ideje i tako zajedno kao jedna cjelina rapidno napreduju u stvaranju višeg nivoa standarda hip hop kulture.

100 % domaće

GP festivalom hip hop kulture ''Sarajevo 071'' pokreće sarajevksi hip hop style, tj. jedinstveno izražavanje ideja, repanje, produkcija i lirika. Ovim se želi izraziti kvalitet sarajevskog hip hopa i stvoriti mogućnosti koje bi ostajale u BiH za razliku od današnjih primjera.

Nagradna igra

Sarajevo-X svojim posjetiocima dodjeljuje 5 ulaznica za '071 Sarajevo festival'.

Dobitnici ulaznica za festival hip hop kulture '071 Sarajevo' su:

  • Admir Cengic
  • Dario Ruzic
  • Emina Kujundzic
  • Damir Pandzic
  • Maja Pilav

Svi navedeni su dobili po jednu kartu, koju mogu podići na prodajnom štandu kod Vječne vatre u Sarajevu.