Muzika
0

Protestni koncert u organizaciji pokreta Dosta! 3. juna u Sarajevu

Sarajevo-x.com / Dosta
Ispred zgrade zajedničkih institucija u Sarajevu u organizaciji pokreta Dosta! i Fondacije za kreativni razvoj koja pruža tehničku podršku, 3. juna će se održati veliki protestni koncert na kojem će bh. angažirani bendovi zajedno sa građanima i građankama iskazati svoje nezadovoljstvo općom situacijom u Bosni i Hercegovini.

Na koncertu će nastupiti više od 15 bandova a među njima Frenkie, Disciplinska komisija, Dubioza kolektiv, Letu štuke, Dub rebelion te brojni bandovi iz Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Brčkog, Travnika i drugih bh. gradova koji izvode angažirane pjesme koje govore o sveukupnom lošem stanju u svim sferama života, od siromaštva, korupcije, organiziranog kriminala i njegove sprege s vlastima pa do nepoštivanja ljudskih, autorskih i svih drugih prava koje imaju građani svih normalnih država.

  • Nakon što smo počeli s protestima protiv poskupljenja struje te protestima sveopćeg nezadovoljstva, pridružile su nam se brojne organizacije i udruženja nezadovoljnih a na koncu i umjetnici koji također žele izaći na ulicu, jedino mjesto odakle možemo uputiti poruku i dići glas protiv svih negativnosti koje nam već godinama ne dozvoljavaju da živimo život dostojan čovjeka dok se nekolicina na vlasti iz dana u dan sve više bogati na naš račun – ističu iz Pokreta. Osim koncerta, početkom sljedećeg mjeseca u izdanju kuće Buybook pojaviće se CD sa angažiranom muzikom koju izvodi reper Frenkie te singl CD za pjesmu Dosta! koju je uradio sa bandom Dubioza kolektiv. U pripremi je i TV spot Dubioza kolektiva za pjesmu Troglavo čudovište u kojem se u glavnim ulogama pojavljuju članovi Predsjedništva BiH.