Zahvaljujući turneji MDNA
3

Prošle godine Madonna najviše zaradila u muzičkoj industriji

FENA
Madonna
Madonna
Američka pop zvijezda Madonna najviše je zaradila u muzičkoj industriji prošle godine, a u tome joj je najviše pomogla svjetska turneja MDNA, objavio je časopis Billboard na svojoj internetskoj stranici.

Madonna (54) se našla na vrhu godišnje Billboardove liste po zaradama drugi put u pet godina. Popis se sastavlja prema zaradi od turneje, albuma i drugih projekata izvođača.

Billboard navodi da je samo na turneji Madonna zaradila oko 32 miliona dolara, što čini više od 90 posto njezinog ukupnog lanjskog prihoda od 34,6 miliona dolara.

Madonna, koja je također bila na vrhu liste i 2008. godine, jedina je žena u top deset. Drugo mjesto je zauzeo Bruce Springsteen (33,4 miliona dolara), a treće Roger Waters, bivši član Pink Floyda (21 milion). Četvrta je grupa Van Halen, a peta američka country zvijezda Kenny Chesney.

I ovom se prigodom potvrdilo da vodeća mjesta na listi zarada donese recentne koncertne turneje. Billboard kaže da je u prosjeku 85 posto zarade muzičara iz prvih deset došlo od koncerata.