Muzika
652

Promoviran album "Neumeren u svemu": Van Gogh oduševio Sarajlije nastupom

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Beogradska grupa Van Gogh održao je fantastičnu svirku sinoć u bašti Garden u Sarajevu te oduševio mnogobrojnu publiku. Van Gogh je promovirao svoj novi album “Neumeren u svemu” u akustičnoj verziji što je dodatno poboljšalo atmosferu.

Fantastični Zvonimir Đukić Đule i ostali članovi benda su, kao i obično, oduševili svojom energijom i fantastičnim nastupom. Izveli su nove pjesme “Osećam da ludim", "Uvek ima neka razlika", "Prva i poslednja kap", "Neumeren u svemu", "Nešto vuče me dole", "Viline vode", "Moj nemir i ja", "Skačem - skači", "Previše za jednog premalo za dvoje" i "Anđele moj brate".

Predstavljen je i spot za pjesmu “Prva i posljednja kap”, te knjigu "Tragovi prošlosti - stereografija", u kojoj su Zvonimir Đukić i Srba Radivojević kroz specifičan kulturološki aspekt, podijelili iskustva od nastanka grupe 1986. godine, preko vrtloga ’90-ih, pa sve do danas.

Na novom albumu, muziku i tekstove za većinu pjesama potpisuje Zvonimir Đukić, a autorski pečat albumu kroz muziku daje i Srboljub Radivojević, dok aranžmane na albumu potpisuju Z. Đukić, V. Aralica i S. Radivojević. Kao producent albuma pojavljuje se Vojislav Aralica, dugogodišnji saradnik grupe Van Gogh.

Promocija je bila ranije zakazana za 23. maj, ali suosjećajuci sa porodicama nastradalih i svima koji su na bilo koji način pogođeni poplavama u BiH, Srbiji i Hrvatskoj, članovi benda odlučili su odgoditi sarajevsko druženje, kao i sve ostale planirane promocije u regionu.

Više informacija o novom albumu potražite na oficijelnoj i Facebook stranici benda.