Muzika
7

Promotori obećali: Hologram Whitney Houston će biti autentičan

Klix.ba
Whitney Houston (Foto: EPA)
Whitney Houston (Foto: EPA)
Promotori koji kreiraju hologram preminule američke pjevačice Whitney Houston, a koji će se koristiti za svjetsku turneju, bit će u potpunosti autentičan.

Kompanija Hologram USA je prošle sedmice saopćila da će "vratiti" Whitney Houston njenim fanovima pomoću digitalne rekreacije. Trenutni planovi govore da će hologram popularne pjevačice započeti turneju u SAD-u 2016. godine, a nakon toga krenuti na put širom svijeta.

Govoreći za Billboard, šef kompanije Hologram USA Alki David je potvrdio da je se prvi nastup holograma neće dogoditi za još najmanje godinu dana.

"Show se neće sastojati samo od toga da se Whitney pojavi, otpjeva pjesme i nestane, nego će fanovi imati priliku čuti priču o njenom životu, dostignućima i slično", izjavio je David.

Dodao je da kompanija radi sa predstavnicima zaostavštine Whitney Houston i predsjednicom Pat Houston na velikom projektu.

Hologrami preminulih zvijezda su postali popularni u proteklih nekoliko godina, a među njima su hologrami kralja popa Michaela Jacksona i repera Tupaca Shakura.

Whitney Houston je preminula u februaru 2012. godine u 48. godini.